nlc.hu
Sztárok

Mihályfi Balázs felesége és családja

Mihályfi Balázs a sorozatok Jolly Jokere és lehet, hogy egyszer a lánya is követi őt a pályán

A Keresztanyuban láthatjuk újra Mihályfi Balázst, akinek életéről valamiért nagyon keveset tudunk.

„Én nem tudtam, hogy mi is az a színészet, hogy milyen önmagadat adni. De azt sem tudtam, ki vagyok” – mesélte fiatalkori magáról egy tévéműsorban Mihályfi Balázs, akit ma már számos színdarab és sorozat főszereplőjeként ismerünk, pedig nem volt olyan egyértelmű, hogy színész lesz belőle. Három évig ugyanis a Budapest Műszaki Egyetemre, építőmérnöki szakra járt.

Amire a legtöbben keresnek: Mihályfi Balázs – Keresztanyu

Mihályfi Balázs tizenhárom évig volt a Jóban Rosszban állandó szereplője, majd búcsúzott dr. Fehér Konrádtól és a TV2 sorozatától. És egy évvel később, az RTL Klub újonnan induló vígjátéksorozatában, a Jófiúkban debütált. Aztán ránk szakadt a Covid, és elkészült az első, „maradj otthon” széria, ez lett a Segítség! Itthon vagyok!, melyben Mihályfi szintén szerepet kapott. Három évvel a Jóban Rosszban után, 2021-ben a színész visszatért a napi sorozathoz, ugyanis januártól az RTL Klubon futó új napi vígjátéksorozatában, a Keresztanyuban láthatják a nézők. Meg is indultak a keresések a témában. A Drága örökösök alkotóinak új sorozatában Mihályfi Balázs alakítja Harangozó Lajos csempész-autószerelőt, aki a bandavezér Keresztanyu veje, és aki rajongásig imádja a családját.

Mozifilmtől a sorozaton át a szappanoperáig sok műfajban kipróbálta már magát. Amikor a színészt tavaly ősszel a forgatások közti különbségekről kérdeztük, így válaszolt: „A szappanopera és a heti sorozat teljesen más műfaj. A napi sorozat egészen más jellegű felvételtechnikát és dramaturgiát alkalmaz. A szappanoperában többnyire a szöveg viszi a sztorit, ezért nagyon egyszerűek a felvételek, csak sok szöveget kell tanulni. A Jófiúkban már első olvasásra is nagyon tetszett, hogy nem jellemkomikumra, hanem helyzetkomikumra épülő sztori, tulajdonképpen egy akcióvígjáték.”

Mihályfi Balázs a sorozatok Jolly Jokere és lehet, hogy egyszer a lánya is követi őt a pályán

Fotó: RTL Magyarország

Amire a legtöbben keresnek: Mihályfi Balázs – szinkron

Vannak olyan hangok, amelyek beleégnek az ember tudatába, és amint meghallja, tudja kihez párosítani. Mihályfi Balázs számos külföldi kollégájának kölcsönözte már a hangját, úgy sorozatban, mint mozifilmben. Ilyen volt például a sikeres A viszony című széria, amelyben a főszereplő, Dominic West magyar hangja volt. De számos MARVEL-filmben is találkozhattunk a színész jellegzetes orgánumával.

Amire a legtöbben keresnek: Mihályfi Balázs felesége

Még Debrecenben dolgozott, amikor találkozott ott az operaénekesnő Tóth Adrienn-nel, rá két évre összeházasodtak. Sokáig vidéken éltek színészházban, később pedig, amikor már a fővárosba költöztek, egy zuglói lakásban kezdtek új életet egy lakásban. Egyéves volt a kislányuk, amikor a házaspár távkapcsolatra kényszerült. A családfő ekkor Miskolcra szerződött, felesége pedig Kecskemétre. Ezt még a Babavilág című műsorban osztották meg a nézőkkel. Néhány hónappal később aztán rendeződött az életük, és a család végleg a fővárosba költözött.

„A feleségem a szigorúbb és következetesebb szülő, míg engem sokkal könnyebben meg lehet lágyítani” – magyarázta a műsorban még kilenc éve a színész. Elárulta azt is, hogy többnyire minden programot hármasban csinálnak. „A családomnak köszönhetem, hogy minden akadályt jól veszek” – mondta később a Story magazinnak.

Mihályfi Balázs a sorozatok Jolly Jokere és lehet, hogy egyszer a lánya is követi őt a pályán

Mihályfi Balázs és felesége, Adrienn, lányukkal, Lucával (Fotó: Nagy Zoltán)

Amire a legtöbben keresnek: Mihályfi Balázs lánya

2003-ban született meg lányuk, Luca Zsófia, akinél a büszke édesapa szerint megvan az esély arra, hogy szintén művész legyen. „Hogy nagy művész lesz-e, azt nem tudom, de az biztos, reggel felkel és énekel, és este tizenegykor énekelve fekszik le. Jó, hogy a zongora nem fér az ágyába! Ott lebeg Damoklész kardja, de hadd legyen így. Mindig mondjuk neki a klasszikust, hogy le­gyen egy szakmád, aztán bármit csinálhatsz, de ő Londonban akar majd tanulni. Középfokú angol nyelvvizsgája már van, a felsőfok is mindjárt meglesz. Imádja a zenét, benne van a levegőben a színpad vagy valami ilyesmi” – mondta a Borsnak másfél évvel ezelőtt a színész.

Amire a legtöbben keresnek: Mihályfi Balázs – Szomszédok

Igen, Mihályfi Balázs szerepelt az ikonikus teleregényben, amiről már tudjuk, hogy nem lesz folytatása.

Mihályfi Balázs a sorozatok Jolly Jokere és lehet, hogy egyszer a lánya is követi őt a pályán

Fotó: RTL Magyarország

Amire a legtöbben keresnek: Mihályfi Balázs – színház

Nehéz színházról írni akkor, amikor a mozik és a színházak is zárva vannak. Egy-egy online közvetítés csupán az, ahogyan élvezhetjük a színdarabokat. 2020 már ennek a jegyében telt, így mindössze egy bemutatóban, a Veres 1 Színházban színpadra vitt Black Comedyben láthatták a nézők Mihályfi Balázst. 2019-ben azonban Tóték, és A király beszéde premierjére is készült a művész.

A király beszédét a József Attila Színházban láthatták a nézők. A darabban Winston Churchill miniszterelnököt alakította Mihályfi. „Bajuszos Churchill leszek. Hajas Churchill leszek. Az volt az első kérdésem, hogy a szőrzetemtől meg kell-e szabadulnom. Mondta a rendező bácsi, hogy nem, majd jelezzük egy nagy, kitömött pocakkal” – mesélte a színész a próbák előtt.

A színházi társulatok működéséről is beszélt már a színész, aki szerint egy-egy ilyen közeg tényleg olyan, mint egy család. „…bár a családját az ember nem választja, a színházát meg igen. Több társulatba is belecsöppentem, és amikor problémáim adódtak – többnyire nem szakmaiak, hanem morális-etikaiak –, akkor én onnan felálltam, és eljöttem.” 

Keresztanyu!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top