nlc.hu
Sztárok

A hetedik mennyország szereplői akkor és most

Akkor és most: úgy tűnhet, de nem vesztek el teljesen a Hetedik mennyország sztárjai

A kilencfős Camden-család története óriási siker volt, de azóta a többségnek a karrierje csendben csordogál. Van, akinek egy nagyon csúnya botrány vetett véget a karrierjének. És ott van persze Jessica Biel...

Lassan 25 éve mutatták be a Hetedik mennyország című amerikai sorozatot, és 14 éve már, hogy az utolsó rész is adásba került. Hogy mennyire volt népszerű a Camden család?  A sorozat tervezett fináléja eredetileg 2006. május 8-án lett volna, de az utolsónak szánt epizód olyan nézettséget produkált, hogy a  CW Television Network meghosszabbította a szerződést. 

A Hetedik mennyország szereplői a kezdetekkor.
Megnézem
Összes kép (4)

Catherine Hicks, vagyis Annie Camden

Miután lediplomázott a Cornell Egyetemen, a fiatal színésznő New Yorkba költözött, ahol szinte azonnal szerepet kapott egy televíziós műsorban, és ugyan karrierje során több filmben is feltűnt, főleg sorozatszínészként lett ismert, és a legtöbben a Hetedik mennyország Annie Camdenjeként emlékeznek rá. Sorozatokban ugyan azóta nem nagyon látni, tévéfilmekben annál inkább, és néha szinkronszerepeket is vállal. Annak ellenére, hogy igazán nagy sztár nem lett belőle, munkássága megkerülhetetlen: több, a televíziózásról és a filmiparról szóló dokumentumfilmben is feltűnt, például a 2015-ös That Gal… Who Was in That Thing: That Guy 2 című filmben, amiben több olyan színésznő is mesélt karrierjéről, akinek hozzá hasonlóan az arcát ezer közül is felismernénk, de közben közel sem biztos, hogy a nevére emlékszünk.

Catherine Hicks 1997-ben és 2018-ban.

Catherine Hicks 1997-ben és 2018-ban (Fotó: Profimedia)

Stephen Collins, vagyis Eric Camden

Stephen Collins alakította a családfőt, aki nem mellékesen egy köztiszteletben álló lelkész volt. Akárcsak Catherine Hicksnek, számára sem volt ismeretlen a sorozatok világa, és miután véget ért a Hetedik mennyország, ő is maradt a tévézésnél, olyan műsorokban tűnt fel, mint a Private Practice, A Grace klinika spin-off sorozata, a No Ordinary Family, a Devious Maids vagy a Revolution. 2014-ben azonban karrierje derékba tört, miután nyilvánosságra került egy olyan felvétel, amin bevallotta, hogy kislányokat molesztált. Később Collins egy interjúban is elismerte, hogy mit tett.

Stephen Collins 1996-ban és 2012-ben.

Stephen Collins 1996-ban és 2012-ben (Fotó: Profimedia)

Barry Watson, vagyis Matt Camden 

A Camden házaspár legidősebb gyermekét alakító színész 22 éves volt, amikor megkapta szerepét a sorozatban, aminek sajnos egy évre hátat kellet fordítania, ugyanis 2002 tavaszán Hodgkin-kórt diagnosztizáltak nála. Watson a Hetedik mennyország előtt egy-egy rész erejéig feltűnt más sorozatokban is, például a Baywatchban, de filmekben csak a kilencvenes évek végén kezdett el szerepelni. Az igazán nagyon nagy szerepek őt is elkerülték, karrierje a mai napig csendes mederben folydogál. Watson összesen háromszor nősült meg, most Natalie Wood lányával, Natasha Gregson Wagnerrel él házasságban, kislányuk, Clover Clementyne Watson 2012. május 30-án látta meg a napvilágot.

Barry Watson 2006-ban és 2013-ban.

Barry Watson 2006-ban és 2013-ban (Fotó: Profimedia)

David Gallagher, vagyis Simon Camden 

David Gallagher csupán kétéves volt, amikor színészkedni kezdett, és az igazán nagy áttörés 1993-ban, nyolcéves korábban jött, amikor megkapta Mikey szerepét a Nicsak, ki beszél most! című filmben, és tényleg a szemünk előtt cseperedett fel. Miután véget ért a Hetedik mennyország, a Gyilkos számokban és a CSI: Miami helyszínelőkben is feltűnt, és a kölyökképű színész a későbbiekben is több bűnügyi sorozatban láthattuk viszont, például a Dr. Csontban is, a Kingdom Hearts című videójátéksorozatban pedig lassan 20 éve ő a hangja a Riku nevű karakternek. 

David Gallagher 2000-ben és 2011-ben.

David Gallagher 2000-ben és 2011-ben (Fotó. Profimedia)

Jessica Biel, vagyis Mary Camden 

A Hetedik mennyország eredeti stábjából talán Jessica Bielt kell a legkevésbé bemutatni, pedig ő volt az, aki alig pár évadban szerepelt. Csupán 17 éves volt, amikor a Gear című magazin számára készült róla egy pikánsabb fotósorozat, és a Hetedik mennyország készítői emiatt eléggé bepöccentek, és jogi útra terelték az ügyet. Jessica Biel később bevallotta, megbánta, hogy vállalta a fotózást, a szerkesztők őt is becsapták. Televízióban azóta ritkábban láthatjuk, legutóbb a Limetown című sorozat főszereplőjeként tért vissza a képernyőre, de sajnos a sorozatot egy évad után elkaszálták, a mozinézők pedig a 2017-es Háborúra készülve című filmben láthatták. Biel egyébként a színészkedés mellett producerként, forgatókönyvíróként és rendezőként is kipróbálta magát. 

A színésznő nemrég ismét édesanya lett, 2020-ban megszületett második kisfia férjétől, Justin Timberlake-től. A házaspár első gyermeke, Silas pedig már ötéves múlt.

Jessica Biel 1999-ben és és 2019-ben.

Jessica Biel 1999-ben és és 2019-ben (Fotó: Profimedia)

Beverley Mitchell, vagyis Lucy Camden

A színésznő, aki egyébként countryénekesnőként is ismert, éppen A holló 2. – Az angyalok városa című filmet forgatta, amikor elment a Hetedik mennyország szereplőválogatására. Beverley Mitchell a legidősebb lány, Mary szerepére jelentkezett, de úgy gondolták, nem ő lenne a megfelelő választás, ezért visszatért egy újabb körre, és így lett belőle Lucy. 2005-ben egy időre ő is eltűnt a sorozatból a Fűrész II. című film forgatása miatt, de a fináléra ő is visszatért, és pár hónappal azelőtt, hogy az utolsó rész adásba került volt, megjelent első és eddig egyetlen albuma, egy évvel később pedig összeházasodott vőlegényével,  Michael Cameronnal, az esküvőjükön pedig Jessica Biel és Mackenzie Rosman volt a két koszorúslánya.

Beverley Mitchell 1997-ben és 2019-ben.

Beverley Mitchell 1997-ben és 2019-ben (Fotó: Profimedia)

Mackenzie Rosman, vagyis Ruthie Camden

Négyévesen már reklámokban szerepelt, és hétéves volt, amikor megkapta Ruthie Camden szerepét. Mióta véget ért a sorozat, színészkarrierje szinte megszűnt létezni, majdnem egy kezünkön meg lehet számolni, hogy mikben szerepelt 2007 óta – még akkor is, ha a szerepeihez kissé indokolatlanul hozzácsapjuk a 2013-as Maxim-címlapot is. Mackenzie Rosman az elmúlt években számtalan jó és fontos ügy mellett kiállt, mostohatestvére, Katelyn Salmon cisztás fibrózisban szenvedett, és mielőtt elhunyt volna, ő is feltűnt a sorozatban, hogy felhívják a figyelmet erre a betegségre, Rosman azóta is aktív támogatója az amerikai Cisztás Fibrózis Alapítványnak. Emellett ő nagykövete a Childhelp Inc. szerveztnek, ami a gyermekabúzus áldozatainak nyújt támaszt, valamint a tiszteletbeli elnöke a CureFinders programnak.

Mackenzie Rosman 2005-ben és 2015-ben.

Mackenzie Rosman 2005-ben és 2015-ben (Fotó: Profimedia)

Akkor és most, avagy mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top