nlc.hu
Sztárok

Szabados Ági hosszútávra tervez a párjával

Szabados Ági: „Fontos, hogy számíthassak a páromra, és együtt valósítsuk meg a céljainkat”

Imádja a munkáját, de fontosnak érezte Szabados Ági, hogy a híradózás mellett mással is komolyabban foglalkozzon. Terveiben a párja, Bence is támogatja.

A könyvesboltodban beszélgetünk. Régóta tervezted, hogy nyitsz egy ilyen helyet?

Nyáron kezdtem el gondolkodni rajta, és amikor elmondtam a környezetemben, mindenki biztatott. Már egy ideje megfogalmazódott a fejemben, hogy szeretnék könyvkiadóként is működni, ám jó pár hónapba telt, míg megvalósultak az ötleteim. Azt gondolom, szinte minden könyvolvasónak az az álma, hogy könyvesboltot nyisson – egy olyan helyet, ahol az olvasni szeretők jól érzik magukat. Több követőm írta, hogy nekik is ez a vágyuk, és a hozzám betérő vendégektől is gyakran hallom. Ez egy olyan álom, amit nem mond ki az ember hangosan, mert lehetetlennek tűnik, egy titkos vágy. Szerencsére – sok munkával – az én álmom megvalósult.

Hogyan kezdtél bele a megvalósításba, milyen szempontokat vettél figyelembe?

Az volt az elsődleges, hogy nem egy nagy könyvesboltot, egy óriási kiadót szerettem volna, ahol rádől az emberre több ezer cím és tartalom. Azt vettem észre, hogy az embereknek kell a segítség a könyvválasztásban. Olyan könyveket válogattam a boltba, amelyekhez tudok kapcsolódni: vagy olvastam már, vagy a szerző nagy kedvencem. Előválogatom a könyveket az olvasóknak, ez a lényeg. Olyan kis kuckót szerettem volna, ami személyes, olyan, mintha a nappalimban lennének az olvasni szeretők. Van egy kis kanapém, ahol a vendégeim bele tudnak olvasni a könyvekbe, illetve egy aranylétra, ami a plafonig ér – szerintem szuper hangulatos.

A vírushelyzet közepén vagyunk. Nem féltél, hogy nem lesz annyira sikeres a nyitás?

Hosszú távon gondolkodom, ahogy egész életemben. Ha a félelmeimből indultam volna ki, akkor egyáltalán nem nyitok boltot. Így, hogy szinte minden olyan hely zárva van, ahol az emberek beszélgethetnek egymással, úgy gondolom, sokan szomjazzák a társaságot, hogy beszélgetni lehessen egy kicsit valakivel, még ha csak a könyvekről is. Akik pedig tartanak a helyzettől, remélem, hogy a vírus után jönnek majd hozzám. Amikor bevezették a szigorításokat pár hónappal ezelőtt, kicsit tartottam tőle, hogy be kell zárnunk, de szerencsére idáig nem jutottunk el.

Mi a sorrend az életedben karrier szempontból?

A híradó ugyanúgy fontos, mint eddig, és természetesen minden előtt áll, azonban van egy szenvedélyem, egy hobbim, amit főleg a híradónak köszönhetően hivatásként tudok űzni, és ezért végtelenül hálás vagyok. Ez a két, különféle munka megosztja az életemet, nincs rangsor.

A híradózás örök szerelem, vagy el tudod képzelni az életedet nélküle?

Évek óta ez az életem, nem tudom elképzelni a jövőmet sem nélküle. Nyilván semmi sem örök, de amíg lehet, addig szeretném csinálni. Viszont mindig is fontos volt számomra, hogy több lábon álljak, és a személyemből adódóan szükségem van rá, hogy mást csináljak. Az életemhez a híradó és a könyvesbolt is hozzátartozik, így teljes.

A képernyős munkáidon kívül most már boltot vezetsz, podcastelsz, és van egy könyvklubod. Mikor van időd kikapcsolódni?

Az előző fél évem arról szólt, hogy a szabadidőmben is dolgoztam, de tisztában voltam vele, hogy jó dolog készül, így egyáltalán nem bántam. Idén megfogadtam, hogy szeretnék több időt szentelni az olvasásra és a kikapcsolódásra is. Az olvasás számomra pihenés is, hiszen ha kizárom a külvilágot, akkor hihetetlenül kikapcsol. Sokan mások netflixeznek, nekem pedig ez jelenti a teljes pihenést.

Szabados Ági hosszútávra tervez a párjával

Szabados Ági (Fotó: Birton Szabolcs)

Évekig versenyszerűen táncoltál. A sport mindig helyet kapott az életedben, vagy volt, hogy a munkád miatt elhanyagoltad?

Sajnos az utóbbi hónapokban nagyon elhanyagoltam, ezt eléggé bánom. Muszáj visszacsempészni az életembe, hiszek abban, hogy ép testben ép lélek van. Az edzőtermek bezárása óta szinte egyáltalán nem mozgok, azelőtt azért legalább 1-2 alkalommal elmentem hetente. Nem titkolt vágyam, hogy újra táncoljak, de már nem páros táncot, hanem inkább egyedül művelhetőt, mint a jazz balett, vagy egy ehhez hasonló stílusú táncot kezdenék el. 

A képernyőn mindig tip-top vagy, de nyugtass meg, azért lehet téged melegítőben is látni.

Hogyne lehetne! (nevet) Amikor otthon olvasok, akkor azért nem szoknyában fekszem a kanapén. Vegyes az öltözködési stílusom, jól érzem magam a nőies ruhákban, de szeretek sportosan is öltözni. Bevallom, főleg a tánc miatt a nőiesebb szettek közelebb állnak hozzám, a sportból adódóan a magas sarkú sem okoz gondot.

Hogy érzed, a párodra, családodra, barátaidra elég időt szánsz?

A tavalyi év a céljaim megvalósításáról szólt, kevesebb időm maradt a barátaimra, a családomra. Emellett a vírushelyzet is nehezítette a találkozásokat. A párom, Bence nagyon sokat segített a boltban, és együtt is élünk, szóval vele nagyon sok időt töltöttem együtt. 2021-ben egyértelműen az az egyik célom, hogy többet legyek a családommal és a barátaimmal.  

Bár egyszer szakítottatok a pároddal, látszik rajtad, hogy ismét kiegyensúlyozott és boldog vagy.

Igen, boldog vagyok, boldogok vagyunk. Bence nagyon sokat segít nekem, minden ötletemmel kapcsolatban lelkes. Számomra nagyon fontos, hogy számíthassak a páromra, és együtt valósítsuk meg a céljainkat.

A közösségi oldaladon nem nagyon osztasz meg közös fotót – ez tudatos? Ennyire óvod a magánéletedet?

Abszolút tudatos. Nem szívesen osztok meg a magánéletemről fotókat, nem akarom reklámozni, hogy boldog vagyok, ez csak rám és a páromra tartozik. Ez nem azt jelenti, hogy rejtőzködünk, de a múltban többször is megégettük magunkat egy-egy cikk kapcsán, ebből pedig nem kérünk.

Milyen veled együtt élni? Szerinted melyek a legjobb és legrosszabb tulajdonságaid?

Nem vagyok túl türelmes, az biztos, bár a bolt nyitása miatt fejlesztenem kellett ezt a képességet. (nevet) Sokszor stresszes vagyok, olyan apróságok miatt is, amelyekért egyáltalán nem kellene. Bencével ebben is kiegészítjük egymást, ő nagyon nyugodt természetű, így az én forró fejemet is könnyen lehűti.

Szerepeltél korábban A Konyhafőnök VIP-ben – más, szórakoztató műsorokban is el tudnád képzelni magad?

Valami belefér, valami nem. A hitelesség miatt óvja a csatorna a híradósokat, ez mindig is így volt. A főnökeim döntik el, hogy egy-egy szórakoztató műsor belefér-e. Akadnak egyébként kedvenceim, több olyan műsor van, amiben szerepelnék is, de nem szeretném megnevezni őket, talán majd láthatnak másban is a nézők.

Hol látod magad öt-, tíz-, tizenöt év múlva? Tervezgetős típus vagy?

Igen, listaírós, tervezgetős típus vagyok, mindig is az voltam, szeretek hosszú távon gondolkozni. Szerintem enélkül leállna az életem, annyi dolgot csinálok egyszerre. Nem vagyok túl spontán, szinte mindent megtervezek, de ezen nem hiszem, hogy valaha is változtatni fogok. Fejben még bakancslistám is van, bár azt egyelőre nem vetettem papírra.

Nekünk mesélték: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top