nlc.hu
Sztárok

Ullmann Mónika családja és munkái

A szemünk előtt lett gyerekszínészből elismert művész, mégis alig ismerjük Ullmann Mónikát

Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem kevés helyesebb gyerekszínész volt Ullmann Mónikánál, akivel felnőttként színházban és napi sorozatokban is rendszeresen találkozhattak a nézők. A magánéletét viszont szereti megtartani magának.

Csakhogy az emberek nagyon kíváncsiak Ullmann Mónikára. „Ha van olyan gondolatom, ami szívesen a hasznára válna bárkinek, akkor azt megosztom, és egy interjúban elmondom… De az az én döntési jogom, hogy belemegyek-e, vagy sem” – mondta néhány évvel ezelőtt a színésznő. Megnéztük a vele kapcsolatos legnépszerűbb kereséseket.

Amire a legtöbben keresnek: Ullmann Mónika férje/párja

Nem szereti a magánéletét kiteregetni, és  nem is érzi szükségét. Annyit persze tudunk, hogy a 90-es években egyetemi osztálytársa, Miller Zoltán volt a párja, akivel közös gyerekük, Miller Dávid Zoltán 1996-ban született.

Amikor 2013-ban az emberi kapcsolatairól kérdezte őt Szily Nóra, akkor így válaszolt: „A mai világban olyan nehéz figyelni a másikra, mert le vagyunk strapálva, de én megpróbálok odafigyelni a társamra, a fiamra és a barátaimra. Azt gondolom, hogy nem vagyok annyira ördögi természet, hogy ne lehessen elviselni” – magyarázta Ullmann Mónika, és hozzátette azt is, hogy sokéves, erős, tartalmas barátságokat ápol, de fontosnak látja tisztázni, hogy mennyi emberi kapcsolatot tud úgy beengedni az életébe, hogy az ne legyen felszínes.

A művésznő magánéletéről utoljára 2016-ban lehetett olvasni, hogy jelenleg párkapcsolatban él-e, arról nem nyilatkozott.

Ullmann Mónika nem mesél a párkapcsolatáról

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub – Sárosi Zoltán

Amire a legtöbben keresnek: Ullmann Mónika fia

Ahogyan korábban említettük, egy gyereke született, a ma már szintén ismert és tévében sokat szereplő Miller Dávid.

Mónika tudatos, a környezetére figyelő nő, aki figyel arra, hogy mit eszik, hogy hol tölti a szabadidejét. Amikor fia kamasz volt, felmerült a kérdés, hogyan tudja ezt a szemléletet átadni neki. „Nehéz az apró dolgokat megbecsültetni a mai fiatalokkal, mert minden van, és nincsen hiány. Én arra tanítottam, amikor kamasz volt, hogy lehet venni új farmert, de meg kell válni egytől, ami a szekrényben van, és hordja, hiszen van már három. Nem mindig kell venni valamit, nem kell a plázákba járni, ha parkba is lehet menni” – ecsetelte korábban.

Dávid korábban sportolónak készült, de szüleihez hasonlóan ő is művészember lett. Persze döntését, hogy felhagy a versenysporttal, nem volt könnyű meghoznia. „Aggódtam, hogy anya mit szól majd, de a mai napig előttem van, hogy odaállok, közlöm, hogy nem akarok vízilabdázni, helyette színész leszek, és ő azt mondja: kisfiam, csináld! Apa is rábólintott, de szerintem, ahogy akkor, most is bármivel állnék elő, támogatnának benne.”

Dávid Londonban tanult színészetet, 2016-ban végzett. „Ott senki sem tudta, kik az én szüleim, tiszta lappal indultam” – mondta a 24.hu újságírójának.

Miller Dávid új műsort kap az RTL Klub-on

“Mit nézel?” címmel indul az RTL új sorozata, amiben Miller Dávid műsorvezetésével a csatornákon futó szériák kulisszái mögé tekinthetnek be az RTL Most nézői (Fotó: Sajtóklub/RTL Klub)

A huszonnégy éves fiatalember az elmúlt években szerepelt az Oltári csajokban, feltűnt a Vörös verébben, vagy a hazánkban forgatott Váltságdíj sorozatban. Később a szintén RTL-es Tanárban is láthattuk, majd jött a 200 első randi, az Ízig-vérig, a Jófiúk, a Mellékhatás. Megnyerte az Álarcos énekes legutóbbi évadát, és állandó műsorvezetője a Reggelinek. Amikor arról kérdezték, hogy miként vélekednek a pályatársai arról, hogy ennyi kereskedelmi tévés műsorban szerepel, így válaszolt: „Ha valakinek lealacsonyító, hogy egy színész műsorvezető is lesz, lelke rajta. Az első pár alkalommal olvastam ilyen kommenteket, de azért görcsbe rándult a gyomrom pár hozzászóláson. Gyorsan el is engedtem. Akik nekem számítanak, azoknak adok a véleményére: szerencsére nekik tetszik, amit csinálok.”

Amire a legtöbben keresnek: Ullmann Mónika fiatalon

Ullmann Mónika alig volt hároméves, amikor gyerekszínészként találkozhattak vele a nézők 1976-ban. Ekkoriban többnyire gyerekfilmben és televíziós műsorokban szerepelt, de később a Nemzeti Színház publikuma is láthatta őt a színpadon. Nyolcéves lett, amikor elkészült az emlékezetes Moncsicsi-dal, amit akkoriban kicsik és nagyok egyaránt dúdoltak.

Ebben az évben pedig részt vett a Táncdalfesztiválon is. „Engem gyerekkorom óta ismernek. Úgymond a népszerűséget, vagy az ismertséget, nem kellett hajhásznom…” – mondta Szily Nóra korábbi műsorában. Ullmann 1991-ben az Állami Balettintézetben végzett, majd sikeresen felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. „Szerintem egy időtükör vagyok az emberek szemében, mert valaki együtt nőtt fel velem, valaki már anyukaként nézte az Égig érő fűt, valaki nagymamaként, és van olyan generáció, aki egy későbbi mozifilm kapcsán ismert meg. Úgy érzem, ahogy megy az idő, maguk az emberek nem akarnak öregedni. Rám néznek, és nem veszik észre, az én ráncaimat, az én időm múlásával, mert akkor a sajátjukkal is kell.”

Ullmann Mónika fiatalon

Fotó: Story-Best Archívum

Amire a legtöbben keresnek: Ullmann Mónika testvére

Mónika testvére, Ullmann Ottó szintén gyerekszínészként kezdte. Az elmúlt években pedig szerepelt a Barátok köztben, a Szeress mostban és a Jóban Rosszban-ban is. Bár tanult színészetet, volt olyan időszak az életében, amikor testőrként vagy modellként dolgozott.

Amire a legtöbben keresnek: Ullmann Mónika magassága

A színésznő 1,6 méter magas.

Amire a legtöbben keresnek: Ullmann Mónika – Keresztanyu

A Jóban Rosszban és a Drága örökösök után Ullmann Mónika egy újabb napi sorozatban, a Keresztanyuban látható. „Keresztanyu lányát, Pálinkás Mariannt alakítom. Szép családunk van, van három lányom és egy férjem. Egy rendetlen háziasszony vagyok” – mesélte az induláskor a színésznő. Sorozatbeli férjét Mihályfi Balázs alakítja.

Ullmann Mónika nem mesél a párkapcsolatáról

Ullmann Mónika a Keresztanyu c. sorozatban (Fotó: RTL Magyarország)

„Szerencsés vagyok, mert nekem a szinkron, a színház és a televízió is az életem része. Jól érzem magam ebben a sokszínű szakmában… Arra törekszem, hogy jól legyek az életben és a munkában” – mondta 2013-ban. Amikor pedig 2018-ban arról kérdezték, hogy milyen típusú szerepeket szeret a leginkább megformálni, így válaszolt: „A sírva-nevetős történeteket szeretem, az érzelmi hullámvasutat. A szerepet már megírták, de azt én határozom meg, milyen mélységekig zuhanok és magasságokig szárnyalok. Az eltelt évek alatt bátrabb lettem és merek szélsőségesebb is lenni.”

Keresztanyu az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top