nlc.hu
Sztárok
3 apró titok Orsovai Reniről

3 apró titok Orsovai Reniről, A Dal 2021 háziasszonyáról

Orsovai Reninek kicsi kora óta minden a zene kerül forog. A Dal 2020-as győzteséről és a 2021-es Dal háziasszonyáról hoztunk három érdekességet, titkot, amit eddig biztosan nem tudtál róla.

A 29 éves Orsovai Reni tehetsége mellé szorgalom és kitartás is párosult. Kórusban énekelt, kisebb színházi szerepekben játszott, több tehetségkutató versenyben indult. Az egyetemi évek alatt szerkesztőként és hírolvasóként dolgozott. A gyerekkori álmait nem adta fel: a Kodolányi János Egyetem jazz-ének szakán diplomázott.

Titkok Orsovai Reniről

Orsovai Reni 2014-ben a Rising Star műsorában (Fotó: smagpix/Birton Szabolcs)

Deniz fejbevágta egy mikrofonnal

A Dal 2020 győztesét korábban arról kérdezték, volt-e rossz színpadi élménye, amire a következőt válaszolta.

„Ha kisebb negatívumok értek is a színpadon, például amikor fejbe vágott Deniz a mikrofonnal, vagy kirántottam a gitáros kábelét az erősítőből, amikor nagyon rossz volt a hangosítás, vagy épp nem olyan közönséget kaptunk, mint amire számítottunk, ezekből mind tanulni próbálok. Vagy ha azt nem is tudok belőle, később csak jókat nevetünk rajta, mikor a zenésztársaimmal felidézzük” – mondta a Fejér megyei hírportálnak Orsovai Reni.

Zenekarának nevét nem ő találta ki, de hozzá köthető

2017-ben egyetemi csoporttársaival megalapította a Nene zenekart. „A »Nene« zenekar nevét ugyan nem én találtam ki, de mégis hozzám köthető. Kiskoromban ugyanis nem tudtam kimondani az »R« betűt, ezért valahogyan a Reni helyett Nenének hívtam magam. Sokáig ez volt a becenevem, a zenekarom pedig úgy döntött, tartsuk meg, és legyen ez a banda neve. Kodolányis diáktársaimmal alapítottuk meg a zenekart lassan 2 éve” – árulta el Orsovai Reni.

Élete legcikibb pillanata egy Trabanttal volt

„Az első autómmal, egy Trabanttal furikáztam a városban, és véletlenül belekerültem pár csodaszép Subaru közé. Eljutottunk egy piros lámpáig, ahol beállt mellém az egyik sportkocsi, csakhogy az én autóm alapjárata nagyon gyenge volt, így minden pirosnál meg kellett bőgetni a motort, hogy ne fulladjak le. Nem tehettem mást ebben az esetben sem, tehát a szomszéd autó sofőrje azt hitte, hogy versenyre hívom, amikor ránéztem a sofőrre, ő sírva a röhögéstől visszabőgetett. Úgyhogy inkább elkanyarodtam jobbra”mondta Orsovai Reni.

Olvass Orsovai Reni duettpartneréről, Rácz Gergőről az nlc.-n:

(Nyitókép: Orsovai Reni/Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top