nlc.hu
Sztárok

A fiatal Gálvölgyi János

Ennyire sármos fiatalember volt Gálvölgyi János

Gálvölgyi János természetesen örökifjú lélekben és a szemünkben, de azért érdemes megnézni a fiatalkori képeit!

Idén visszatér a képernyőre a Keresztanyu című napi sorozatban Gálvölgyi János, ennek apropóján meglestük, milyen jóképű volt fiatalon a nagyszerű színművész. Annyira az életünk részévé vált Gálvölgyi már gyerekkorunk óta, hogy teljesen természetes a jelenléte a színpadon és a tévében, ezért is hiányzott már nagyon a képernyőről, és örülünk annak, hogy 72 évesen még aktív és megőrizte remek humorát is.

Ha a fiatalkori képeit nézzük, láthatjuk, hogy alig változott valamit a színművész, és hogy milyen sármos fiatalember volt régebben. Pedig, ahogy mesélte egy interjúban, Gálvölgyi nem igazán tartotta magát szép embernek: „Azt, mondjuk, sosem gondoltam magamról, hogy én lennék Alain Delon vagy Mastroianni, pedig baromira szerettem volna olyan szép lenni, mint ők, de a jó isten és a génjeim nem tették ezt lehetővé. Az embernek meg kell békülni azzal, ami van. Kazimir Károly például mindig azt mondta, hogy van olyan színész, akinek az a tehetsége, hogy szép. Rá kellett jönnöm, hogy nekem nem ez az erősségem. Azt, hogy mi az én tehetségem, nem az én dolgom eldönteni.”

Gálvölgyi János fiatalon

Gálvölgyi János 1971-ben az esküvőjén és most (Kép: Smagpictures.com/Piroska Olajos és RTL Klub/Sajtóklub)

Nevezhetjük a színészt nyugodtan az ország Gálvölgyijének, hiszen mindenki tudja, kiről van szó, ha elhangzik a vezetékneve. A nevét 1968-ban ismerte meg az egész ország, a Ki mit tud? után, amit parodistaként az egyéb kategóriában megnyert. Abban az időben egyetlen tévécsatorna volt, így egy csapásra több millió ember zárta szívébe a fiatal Gálvölgyit. Erről így nyilatkozott régebben: „Az nagyon nagy dolog, ha az emberről már a vezetékneve alapján tudják, hogy kicsoda. A névjegykártyámra például nem írtam soha rá, hogy színművész. Ha a nevem alapján nem tudják, ki vagyok, akkor megette a fene az egészet. (…) Sok kollégám van, akit megüt a guta, ha nem ismerik meg, de engem ez nem bánt. Nem vagyok kötelező tananyag. Annyi tévécsatorna van manapság, miért pont engem nézzenek?”

A járvány miatti bezártság megviselte Gálvölgyi Jánost is, aki emiatt is mondott örömmel igent az új sorozatra, hogy végre kimozdulhasson a házból. 50 év után is boldogan játszik, rengeteg energiája van, elmondása szerint pont a színjátszás az, ami remek agytorna és tréning számára. Mi továbbra is lelkesen nézzük a tévében, és közben megcsodáljuk, milyen fess fiatalember volt Gálvölgyi János.

Gálvölgyi akkor és most
Megnézem
Összes kép (6)

Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub 

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top