nlc.hu
Sztárok
Így él most DJ Bobo

53 éves DJ Bobo – A 90-es évek popikonjának két felnőtt gyereke van

DJ Bobót vagy szeretted, vagy inkább elkapcsoltad a rádiót, ha meghallottad – ez a két véglet létezett. Karrierje csúcsa óta eltelt 25 év, az énekes pedig alaposan megváltozott.

Az eurodance fénykorának egyik felejthetetlen alakja DJ Bobo, akit eleinte sokan egyslágeres előadónak gondoltak, ezt azonban a zenész alaposan megcáfolta. Ha egyszer láttad és hallottad, egészen biztos, hogy emlékszel, ahogy DJ Bobo haja ütemesen mozgott a különböző tánckoreográfiákra. There is a party, Freedom, Everybody – emlékszel a dallamukra?

Az eurodance királya

A svájci származású énekes eredetileg péknek készült, de magával ragadta az elektronikus zene világa, így a péklapát helyett a lemezeket forgatta, és DJ-nek állt. Az 53 éves DJ Bobo, azaz René Baumann 1985-től már elismert DJ-ként dolgozott, majd egészen fiatalon, 24 évesen, 1992-ben jelent meg az első igazi slágere, a Somebody Dance With Me.

DJ Bobo a diszkó aranykorában kezdte a karrierjét: Svájc, Németország és Ausztria után Belgiumot, Svédországot és Norvégiát is meghódította, de Ázsiát, valamint Ausztráliát sem hagyta ki. Itthon is non-stop játszották a rádiók a dalait, és a zenész többször koncertezett is Magyarországon, de ezen kívül is volt magyar kötődése: Karsai Zita is a táncosai között lépett fel egy ideig. DJ Bobo az eurodance műfajában mozgott otthonosan, ami a trance, a house, az italo-disco, a hi-NRG és a hip-hop sajátos elegye.

A zenész nemcsak a 90-es években, hanem még a 2000-es évek elején is sikeresnek mondhatta magát. Rengeteg fellépése volt, látványos show-kkal kápráztatta el a rajongóit, és még a 2007-es Eurovíziós Dalfesztiválon is Bobo képviselte Svájcot. Sőt, egy időben az USA-ba is próbált betörni, Las Vegasban volt egy nagyszabású show-ja, de végül lemondott a tengerentúli karrierről.

DJ Bobo ma sem tétlen

Ami DJ Bobo magánéletét illeti: kétszer nősült, második feleségével, Nancy Rentzschcsel a mai napig együtt vannak. Két gyerekük született: a most 19 éves Jamirp és a 15 éves Kayley Baumann. DJ Bobot kétségtelenül hatalmába keríti a nosztalgia, amikor a 90-es évekről beszél: szerinte a 90-es évek volt az utolsó olyan évtized, amikor az emberek még értékelték a zenét, aztán az internettel együtt felgyorsult az életünk, és megváltozott az értékrendünk, valamint a világszemléletünk is.

DJ Bobo a 90-es évek sztárja

DJ BoBo 1997-ben és 2018-ban (Fotó: Getty Images/Fryderyk Gabowicz és Getty Images/Tristar Media)

Bobo szerint a 90-es évek a pozitív életszemléletről szólt, amit az akkori zenék is tükröztek. Ma már inkább a gyorséttermi ételekhez tudja hasonlítani az emberek zenéhez való viszonyát. Elmondása szerint az első években könnyen ment neki a megújulás, újabb és újabb slágerekkel rukkolt elő, így sokan akarták az ő hangzását leutánozni. Bár a sikerei azóta már megkoptak, de a 40-es korosztály, vagyis azok, akik a tükör előtt ugrálva igyekeztél lemásolni a mozdulatait, még ma is járnak a koncertjeire. Mi megértjük!

DJ Bobo 2019-ben
Megnézem
Összes kép (5)

A zenész eddig 13 stúdióalbumot, valamint 9 válogatáslemezt adott ki, és még mindig aktív. 2018-ban jelent meg a Kaleidoluna című albuma, folyamatosan koncertezett, de a koronavírus őt is pihenésre kényszerítette. Nálunk utoljára 2019-ben járt – ki tudja, lehet, újra ellátogat Magyarországra, és akkor együtt tombolhatunk a Love is all aroundra!

Még több sztár a 90-es évekből!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top