nlc.hu
Sztárok

Szabados Ági új műsora

Szabados Ági új műsorában ismert emberek mesélnek

Leginkább a féltve őrzött könyveikről. A műsor címe Mutasd a könyvespolcod!, az adások Szabados Ági híradós Youtube csatornáján lesznek elérhetőek.

Az irodalomrajongó, olvasásnépszerűsítő újságíró a Nincs időm olvasni kihívás (NIOK) mellett 2020 novemberében saját kiadót alapított, megnyitotta Budapesten aranylétrás könyvesboltját, a Libertine Könyvesboltot, most pedig online műsort indított, ahol ismert emberekkel beszélget a könyvespolcukról, könyveikről.

szabados ágnes könyvespolc előtt áll

Szabados Ági a YouTube csatornáján minden vasárnap új epizóddal jelentkezik, amelyekben mindig egy-egy ismert emberhez látogat. Színészek, írók, zenészek, bloggerek, a közélet ismert szereplői mutatják meg neki könyvespolcukat és arra kéri őket, emeljenek ki három könyvet, ami valamiért fontos a számukra, aminek története van. Természetesen a beszélgetés során nem csak a könyvekről lesz szó, hiszen számos emlék, élmény merül fel azok kapcsán, ezáltal olyan oldalról is megismerhetjük a vendégeket, amilyenről eddig nem volt alkalmunk. Ági egyébként is úgy tartja, a könyvespolc sokat elárul az Olvasó lelkéről.

Az első epizód már látható a YouTube-on, amelyben Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, író, dalszerző, az Élet és Irodalom próza rovatának vezetője enged betekintést a könyvespolca rejtelmeibe. Padlótól a plafonig érő, ábécé rendbe szervezett könyvgyűjteménye rengeteg kincset rejt. A beszélgetésből kiderül, melyik felnőtt mesekönyv Krisztián kedvence, amit kislánya Johanna az elsők között fedezett fel, melyik az a könyv, ami miatt kitiltották egy könyvtárból, miért tartja azt magáról, hogy régen sznob volt és hogyan jutott el a saját maga által sznobizmusnak nevezett attitűdjétől a saját stílusáig. Emellett a ma igencsak megosztó kötelező olvasmányok témaköre és az élmény olvasás témája is szóba kerül.

Olvasni jó: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top