nlc.hu
Sztárok

Pataki Ági vallomása

Pataki Ági: „Azt hittem, az anyaság nehezebb, de lehet, hogy csak a férjem tette könnyebbé”

Magabiztos nőnek gondolják, Pataki Ági szerint azonban csak jól játszotta ki a kártyáit és elég fegyelmezett típus. A férje változtatott rajta a legtöbbet, és megtanulta, hogyan vegye könnyedebben az életet.

Pataki Ági mindig is egy erős és magabiztos nő képét mutatta a külvilág felé. Elmondása szerint ez csak egy tanult viselkedés, amivel elpalástolhatja bizonytalanságát a környezete előtt.

Pataki Ági portré

Fotó: Pataki Ági

„Megtanultam, hogy csak én tudhatom, hogy bizonytalan vagyok – mesélte Liebhaber Juditnak az Erősebb Igen második epizódjában. – Bármit csinálsz, ha a környezeted elbizonytalanodik amiatt, mert te bizonytalan vagy, azzal ártasz éppen annak a dolognak, amiben benne vagy.”

Ez a szemlélet kísérte végig az úton – egészen onnantól, hogy egy turistacsoport idegenvezetőjeként megjelent Rotschild Klára divatbemutatóján, ahol beugrott egy hiányzó modell helyére. Mindössze 19 évesen, tapasztalat nélkül felment a színpadra és elkápráztatta Klári nénit, ami egészen új fejezetet nyitott az életében.

A beszélgetésben többek között szó esik a #meetoo-mozgalomról is, melynek köszönhetően számos áldozat kapott erőt ahhoz, hogy megossza történetét a világgal. Pataki Ági évtizedeken keresztül dolgozott férfiak által irányított területeken, így nagyon jól tudja, milyen nőnek lenni a divat, az üzlet és a művészet világában. Az Erősebb Igen második epizódjában tabuk nélkül mesél arról, mit tapasztalt régen és hol tart ahhoz képest a világ ma.

(Fotó: Pataki Ági)

(Fotó: Pataki Ági)

Pataki Ági jelenleg producerként dolgozik, és ahogy mondja, egész életében csapatjátékos volt, szerinte egy jó csapatban nem alá-fölérendelt viszony van, hanem egységet alkotnak a résztvevők. Szerinte sosem volt az a megközelíthetetlen alkat, 

„Nagyon fontos az ember életében, hogy tisztában legyen azzal, mit nem tud, mi az, amiben másokra kell szorítkoznia. Helyén kell kezelni mindenkinek önmagát. Szerintem ebben is normális vagyok, tisztában vagyok a hiányosságaimmal, ezért sok emberre támaszkodok, és támaszkodtam, sokat tanulok és tanultam.”

Pataki Ági hálás a családjának és a barátainak, vagy éppen a férjétől, Kováts Gábortól azért, mert megtanította, hogy az életet lehet lazábban is venni. A gyerekétől szintén rengeteget tanult,  és nem bánta meg, hogy negyvenéves koráig várt. 

„Azt hittem, az anyaság nehezebb. Lehet ez is a Kováts Gábortól van, mert neki minden könnyebb, mint másnak, vagy éppen nekem. Meg lehet tanulni a problémákat is könnyedebben venni, akkor a megoldás is könnyebb. (…) Akár jókedvűen, mosolyogva is lehet problémákat kezelni, akár súlyos problémákat is, mert lehet úgy viszonyulni a dolgokhoz, hogy nincs igazi gond. Tudod, a halál, a betegség, ezek igazi nagy fájdalmak és gondok az életben, ezeket nem tudod kikerülni, és nagyon fontos az, hogy a kisebb problémákat vagy gondokat ne úgy éljük meg, mintha nagyobbak lennének, elkerülhetetlenek lennének, és megoldhatatlanok lennének. Ezt megtanultam, és így jobb és könnyebb az élet.” 

Modellek egykor:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top