nlc.hu
Sztárok

II. Erzsébet újra dolgozik Fülöp herceg halála után

II. Erzsébet máris visszatért hivatalos teendőihez, alig 4 nappal Fülöp herceg halála után

Négy nappal Fülöp herceg halála után II. Erzsébet részt vett egy hivatalos eseményen.
II. Erzsébet brit királynő

Négy nappal férje, Fülöp herceg halála után II. Erzsébet sztoikus nyugalommal visszatért a hivatalos teendőihez. A brit uralkodó egy nyugdíjazási szertartáson vett részt a Windsor kastélyban, amelyen Earl Peel lemondott a királyi háztartás kamarási tisztségéről (a hivatala szervezte a királyi eseményeket).

A 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg tiszteletére a királyi család kéthetes gyászidőszakot jelentett be. Edinburgh hercegét, aki 73 évig volt házas Erzsébettel, szombaton helyezik örök nyugalomra.

A 14 év szolgálat után most nyugdíjba vonult Earl Peel felügyelte Fülöp herceg temetésének a szervezését. A koronavírus-járvány miatt a szertartás jóval visszafogottabb lesz, csupán 30 ember vehet majd részt rajta, de a palota közlése szerint az eseményt Fülöp kívánalmai szerint rendezik.

A herceg koporsóját egy átalakított Land Roveren szállítják majd, ami után a királyi család tagjai sétálnak. A szertartást Windsorban, a Szent György kápolnában tartják.

Ezek derültek ki még Fülöp herceg temetéséről:

  • A koronavírus-járvány miatt a királynőnek maszkot kell viselnie a temetésen.
  • Lehetséges, hogy II. Erzsébetnek egyedül kell ülnie a szertartáson, mert a különböző háztartások tagjainak be kell tartaniuk a biztonságos távolságot.
  • A királynőt Fülöp herceg magántitkára, Archie Miller-Bakewell dandártábornok kísérheti, aki benne van az uralkodóhoz legközelebb álló, legmegbízhatóbb segítők és tanácsadók körében.
  • Fejfájást okozhat a királynőnek, hogy András herceg milyen ruhában jelenjen meg a temetésen. Az Epstein-botrány hatására András visszavonult a hivatalos teendőitől, de korábban megkapta a királyi haditengerészet tiszteletbeli admirálisi címét. A rang használatát azonban az ügy tisztázásáig elhalasztotta. Most viszont mégis azt szeretné, hogy admirálisi egyenruhát viselhessen a temetésen.

A beszámolók szerint férje halála után Erzsébet ideje nagyobb részét Windsorban tölti, és a jövőben leginkább hivatali helyszínként fogja használni a Buckingham-palotát.

(Daily Mail, BBC)

(Kiemelt kép: Steve REIGATE / POOL / AFP)

Fülöp herceg halála az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top