nlc.hu
Sztárok

Így él most a középkorú Edward Furlong

43 éves korára lezárta zűrös múltját Edward Furlong, a Terminátor 2. egykori gyereksztárja

Az egykori ígéretes gyerekszínész, Edward Furlong huszonéves korára teljesen lecsúszott, drogproblémák és családon belüli erőszak miatt többször is bíróság előtt állt. Mára azonban összeszedte magát.

Edward Furlong 1991-ben, 13 évesen játszotta el a Terminátor 2. John Connorjának szerepét, ami egy csapásra meghozta számára a világhírnevet. Az ígéretes gyerekszínészt alakításáért  MTV Movie Awarddal és Saturn-díjjal jutalmazták. Ezt követően, tinédzserként évente több filmet is forgatott, ám a debütálásához hasonló sikert nem, számos bukást azonban annál inkább elkönyvelhetett. 15 éves korától a korábbi mentorával, a nála 13 évvel idősebb Jacqueline Domackal alkotott egy párt, aki a menedzsere is lett, azonban a karrierjéért érdemben ő sem sokat tudott tenni. 1999-ben aztán a kapcsolatuk csúnya véget ért, a nő családon belüli erőszak miatt tett ellene feljelentést. Színészként az kilencvenes években még egy jelentősebb felvillanása volt, amikor az 1998-as Amerikai história X-ben Edward Norton öccsét alakította.  

Edward Furlong a Terminátor 2.-ben és 2020-ban

Edward Furlong a Terminátor 2.-ben és 2019-ben (Fotók: Getty Images)

Zűrös évek

Időközben azonban rákapott az alkoholra és a drogokra, először 2000-ben vonult elvonókúrára, majd évekig gyakorlatilag ki-be járt a rehabra. Saját bevallása szerint a legdurvább időszakát 22 és 26 éves kora között élte, amikor heroin- és kokainfüggő volt. Ezekben az években többször le is tartóztatták kábítószer birtoklásáért, illetve súlyos közúti szabálysértésekért.

2006-ban feleségül vette Rachael Bella amerikai színésznőt és még ugyanabban az évben megszületett a fiuk, Ethan Page Furlong.  2009-ben a feleség beadta a válókerestet, később pedig családon belüli erőszakkal is megvádolta és távoltartási végzést kért egykori férje ellen. A bírságon azt állította, hogy egy láthatás után a fiuk vérében kokaint találtak, ezért kérte, hogy a gyermek láthatását is vonják meg Furlongtól. 2010-ben a színészt börtönbüntetésre ítélték, 3 évre felfüggesztve.

Edward Furlong
Megnézem
Összes kép (4)

2012-ben aztán akkori barátnője, Monica Keena vádolta meg családon belüli erőszakkal. Az év novemberében, majd 2013 januárjában is letartóztatták. Két hónappal később a bántalmazás, illetve a próbaidő megsértése miatt 180 nap börtönbüntetésre ítélték, ismét csak felfüggesztve. Májusban azonban ismét megtámadta barátnőjét. Ezt követően 5 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, azzal a feltétellel, hogy 90 napos elvonókúrára vonul és egy éven keresztül családon belüli erőszak elkövetőinek szóló tanácsadásra is jár.

Bár zűrös éveiben is vállalt filmszerepeket, a rendezők érthető módon nem szívesen dolgoztak vele. „Úgy forgattam Edward Furlonggal, hogy nem is volt a tudatában, hogy filmezünk. Nagyon kiszámíthatatlan, pedig zseniális színész, amikor ő is akarja” – mondta róla akkoriban egy rendező. 2019-ban nagy hírverés kísérte, hogy Furlong visszatér a Terminátor: Sötét végzet című filmben, végül azonban csak digitális technikával  megfiatalított arcával találkozhattunk a filmvásznon.

Lezárta a múltját

A ma már 43 éves színész, úgy tűnik, mostanra összeszedte magát és lezárta a múltját. Rendezte a kapcsolatát az édesanyjával, újra együtt van barátnőjével, Monica Keenával és 14 éves fiát is rendszeresen látogatja. És hogy mit mondana a 13 éves önmagának? Erről egy közönségtalálkozón így beszélt:

„Elmagyaráznám neki, hogy a pillanatnak élni jó és hogy egészében kell élvezni az életet. Mert jönnek jó dolgok és rossz dolgok, egyszer fenn és egyszer lenn. Csak azt mondanám magamnak, nyugi és mulass jól. Azt mondanám: oké, ember, az élet jó, az élet szórakoztató. Klassz. Örülök hogy ezt így a negyvenes éveimre felismertem.”

Így élnek ma az egykori gyereksztárok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top