nlc.hu
Sztárok

Exatlon Hungary 2021: Halász Vivinek pszichológus segített

Halász Vivi: “Sportpszichológus segítségével sikerült leküzdenem a szorongást”

Márciusban csatlakozott az Exatlon Hungary csapatához Halász Viki, aki azóta számtalanszor bizonyította, hogy ott a helye a versenyben. Most először arról mesélt, miért a családjának akar leginkább bizonyítani minden kihíváson.

Miután Szabó Franciska a sérülései miatt elhagyta az Exatlon Hungaryt, egy új csapattag érkezett a Bajnokokhoz.  Halász Vivien kétszeres karate világkupa győztes, nyolcszoros magyar bajnok, akit a rajongók és a csapat is nagy örömmel fogadott. Vivi jól teljesít, és most az is kiderült, hogy ki motiválja. 

Halász Vivi Exatlon

A keddi adásban említetted, hogy nem vagy a legjobb formában, és sokat gondolsz a családra. Most hatalmasodott el rajtad a honvágy?

Most jutottam el arra a pontra, hogy egyre inkább hiányoznak a szeretteim. Sokat gondolok anyukámra, hiszen otthon vele élek, így nagyon szokatlan, hogy itt nem része a mindennapjaimnak. Próbálok arra gondolni, hogy ő láthat minden nap a tévében, de egyre nehezebb ezt a hiányt kizárni.

Mondtad, a családnak szeretnél bizonyítani, ami nem is meglepő, hiszen az apukád az edződ. Ez plusz nyomást jelent számodra? 

Kicsi korom óta volt bennem egy megfelelési kényszer, amit mára szerintem sikerült leküzdenem, igyekszem saját magamat előtérbe helyezni, és elsősorban magamnak bizonyítani. Nagyon fontos számomra a családom, szeretném megmutatni nekik, hogy nem hiába hagytam őket otthon, és a verseny végéig teljes erőbedobással fogok küzdeni, hogy büszkék legyenek rám.

Halász Vivi az Exatlon Hungary 2021 játékosa, aki leginkább a családjának akar bizonyítani

Halász Vivi az Exatlon Hungary 2021 játékosa, aki leginkább a családjának akar bizonyítani (Fotó: Sajtószoba)

Milyen a viszonyotok, így hogy a családi köteléken túlmutat a kapcsolatotok?

Régen plusz nyomást jelentett számomra, hogy az apukám volt az edzőm, ezt öt-hat éve, sportpszichológus segítségével sikerült leküzdenem. Másoknál is gyakran kialakulnak hasonló helyzetek, nálam is attól függetlenül alakult így, hogy apukám soha nem helyezett rám plusz terhet. Akaratlanul én alakítottam ki ezt magamban. Meg kellett tanulnom, hogy apa az edzőm is, a teremben ő volt a mester, ami más hozzáállást követelt meg, otthon pedig az apukám. Gyerekként ezt nehéz volt megszokni, de ahogy teltek az évek, egyre inkább beletanultam.

Exatlon Hungary kapcsán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top