nlc.hu
Sztárok

Törőcsik Mari temetése

Titkolják, hol lesz Törőcsik Mari temetése

Hatalmas a titkolózás Törőcsik Mari temetése körül.

A gyászoló család eddig semmilyen információt nem osztott meg Törőcsik Mari temetésének a részleteiről, a legközelebbi barátok, kollégák, de állítólag a Nemzeti Színház sem tudja, mikor és hol lehet majd búcsút venni a legendától – írja a Blikk.

Titkolják, hol lesz Törőcsik Mari temetése

Virágot helyez egy megemlékező Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő portréinál a Nemzeti Színház előtt 2021. április 16-án (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Jordán Tamás, a háromszoros Kossuth-díjas színésznő egyik legközelebbi barátja sem tud még semmit a temetés időpontjáról, de még volt férje, Bodrogi Gyula sem tudott meg többet, hiába hívta a családot. Kárász Róbert, aki a színésznővel közös alapítványt hozott létre, szintén nem rendelkezik információval.

A lap a színésznő velemi házánál is érdeklődött, eredménytelenül.

A Blikk szerint Törőcsik Marinak pontos elképzelése volt a saját búcsúztatójáról. Ezt évekkel ezelőtt el is mondta Bérczes László beszélgetőkönyvében.

„Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája.”

Még több cikk a nemrég elhunyt színészlegendáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top