nlc.hu
Sztárok

Erzsébet királynő trónbeszéde

Korona nélkül vett részt II.Erzsébet első közszereplésén Fülöp nélkül

Egyszerű ruha volt rajta, és ő volt az egyetlen, akin nem volt maszk.

Első igazi (tehát nem online) szereplését tudhatja maga mögött II. Erzsébet királynő, mióta elhunyt férje, Fülöp herceg. A Parlament nyitónapján vett részt, ez az uralkodó egyik kötelessége, ilyenkor beszédet tart (ez a trónbeszéd), koronában és teljes király pompában adja áldását a miniszterelnök programjára a Westminster-palota felsőházi üléstermében, a Lordok Házában.

Ez az esemény ma rendhagyó volt, részben persze a koronavírus-járvány miatt. Az eseményt távolságtartással, a kötelező intézkedések betartásával rendezték meg, így Erzsébet közelében sem ült senki. Már csak azért sem, mert maszk sem volt rajta – ő volt az egyetlen, aki enélkül vett részt az eseményen. Fülöp helyén senki nem ült, trónját halála után el is távolították a parlamentből. Fia, Károly herceg kísérte a királynőt, amely a protokoll alapján jelzésértékű: azt üzenik vele, apja több feladatát megörökli.

II. Erzsébet a parlament nyitónapján

Fotó: Chris Jackson – WPA Pool/Getty Images

Korona és palást azért nem volt Erzsébeten, mert az már túl nehéz lenne neki, 95 évesen nem bírná el a többkilós fejdíszt.

Erzsébet arról beszélt, az országnak újra erősnek és egészségesnek kell lennie a jövőben, majd ismertette Boris Johnson miniszterelnök bevándorlásellenes és gazdaságélénkítő programját.

Forrás: Daily Mail

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top