nlc.hu
Sztárok
Denise Richards 50 éves

Denise Richards 50 éves múlt, de meg nem mondanád róla

A kilencvenes évek híres-hírhedt Bond-lánya második férjével közösen neveli három lányát. Bár nem épp Oscar-gyanús produkciókban, de a mai napig is rengeteget forgat és amikor csak teheti, jótékonykodik.

Denise Richards 1971-ben született az Illiinois állambeli Downers Grove-ban. Karrierjét a nyolcvanas években modellként kezdte, majd a kilencvenes évek elejétől már tévésorozatokban és filmekben is feltűnt, igaz, akkor még csak epizódszerepekben. Látható volt többek között az Egy rém rendes család, Beverly Hills 90210, a Seinfeld és a Melrose Place néhány részében is. Első komolyabb szerepét az 1997-ben bemutatott Csillagközi invázióban kapta, majd 1999-ben Bond-lány lett Pierce Brosnan oldalán A világ nem elég című filmben, mely alakításáért elnyerte az Arany Málna-díjat a legrosszabb női mellékszereplő kategóriában. A Maxim magazin ugyanakkor a világ 9. legszexibb nőjének választotta. 

Denise Richards és Pierce Brosnan

Denise Richards és Pierce Brosnan A világ nem elég című filmben (Fotó: Keith Hamshere/Sygma via Getty Images)

Richards az elmúlt bő két évtized során is kiválóan ellavírozott, elsősorban a romantikus vígjátékok és a tévésorozatok világában, mindemellett modellmunkákat és reklámkampányokat is vállalt, illetve saját parfümöt és bőrápoló termékcsaládot is piacra dobott. Bár az Emmy vagy az Oscar-díj közelébe sohasem került, szinte minden évben forgatott, több produkcióban is. 2008-2009-ben saját valóságshow-ja volt, 2019-20-ban pedig a The Real Housewives of Beverly Hills állandó szereplője volt. Jelenleg is több futó tévésorozatban – Gazdagok és szépek, Paper Empire, FraXtur, Glow & Darkness – látható, illetve több filmje is bemutatásra vár.

Denise Richards 1997-ben és 2020-ban

Denise Richards 1997-ben és 2020-ban (Fotók: Getty Images)

A színésznő az Eltanácsolt tanácsadó című vígjáték forgatásán ismerkedett meg Charlie Sheennel, akivel 2002-ben összeházasodtak. Első lányuk, Sam 2004-ben, a második, Lola Rose pedig 2005-ben született meg. A színésznő a második várandóssága alatt már beadta a válókeresetet, végül 2006-ban mondták ki a válást. Ugyanekkor távoltartást is elrendeltek Sheen ellen, kivéve a láthatásokat. Bár lányaik felügyeleti jogait ekkor még közösen gyakorolták, Sheen zűrös életvitele miatt 2010-ben a Richards kizárólagos felügyeleti jogot kapott. Viszonyuk azóta is hol jobb, hol rosszabb, leginkább talán a kaotikus jelzővel jellemezhető.

Denise Richards és lányai

A színésznő három lányával 2014-ben (Fotó: Profimedia)

2011-ben a színésznő egyedülállóként fogadott örökbe egy újszülött kislányt, aki az Eloise Joni nevet kapta. Richards 2014 óta Aaron Phypers amerikai színésszel alkot egy párt, akivel 2018-ban házasodtak össze. 2019-ben bejelentették, hogy a férj is örökbe fogadja a színésznő legkisebb lányát. 

Denise Richards és férje, Aaron Phypers (Fotó: Gregg DeGuire/Getty Images)

Denise Richards és férje, Aaron Phypers (Fotó: Gregg DeGuire/Getty Images)

A forgatások és a család mellett a Richards életének fontos része a jótékonysági munka: számos karitatív szervezetet támogat rendszeresen, és örömmel szerepel jótékony célú kampányokban, rendezvényeken. Leginkább a beteg gyerekek, illetve az állatvédelem ügye áll hozzá közel, de kiállt már a melegek jogaiért is. 

Denise Richards

Azt állítja, az arcát nem plasztikáztatta (Fotó: Samuel de Roman/WireImage)

A színésznő idén februárban múlt 50 éves. Gyakran vádolják azzal, hogy fiatalos külsejét nem kizárólag a genetikának köszönheti, ám ő azt állítja, csak egyetlen testrészét plasztikáztatta és az nem az arca volt:  „Csak a melleimet csináltattam meg, ebben nagyon nyitott és őszinte vagyok. Ha utánanéznek, ugyanolyan az orrom és az ajkaim. Nem botoxoltattam és nem használok semmiféle töltőanyagot” – nyilatkozta 2019-ben a Daily Telegraphnak.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top