nlc.hu
Sztárok

Nia Vardalos egykor és most

Semmit sem öregedett a Bazi nagy görög lagzi óta a főszereplő, Nia Vardalos – Már 58 éves a színésznő

A Bazi nagy görög lagzi Tuláját alakító Nia Vardalos 58 éves múlt, de jó néhány évet letagadhat a korából...

Hihetetlennek tűnik, ám ettől még tény: a Bazi nagy görög lagzi című film 1. része jövőre lesz 20 éves! A bemutató idején 40 éves Nia Vardalos nevét a romantikus vígjátéknak köszönhetően az egész világ megismerte. A görög-kanadai színésznő és forgatókönyvíró Winnipegben született. Karrierjét a kilencvenes évek elején Chicagóban kezdte, ahol komikaként lépett fel előadásaival, melyeket szerzőként is jegyzett. 1996-től kisebb televíziós és filmes szerepekben már feltűnt, ám az áttörést kétségkívül a Bazi nagy görög lagzi hozta meg a számára. A filmet a legjobb eredeti forgatókönyvnek járós Oscar-díjra, illetve a legjobb női főszereplő kategóriában Golden Globe-ra is jelölték. 2003-ban a sztori filmsorozatként folytatódott, ám ez a produkció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így 7 rész után elkaszálták. Ahogy a színésznő következő filmje, a Nők transzban sem közelítette meg Bazi nagy görög lagzi sikerét.

Nia Vardalos

Nia Vardalos 2002-ben és 2020-ban (Fotók: Getty Images)

2009-ben rendezőként is debütált a Bazi rossz Valentin-nap című független filmmel. 2011-ben pedig Tom Hanksszel dolgozott forgatókönyvíróként a Larry Crowne című romantikus vígjátékban. Mindemellett rendszeresen felbukkant tévésorozatokban is, ám leginkább csak epizódszerepekben. A Bazi nagy görög lagzi 2. részére egészen 2016-ig kellett várni. A 18 millió dollárból forgatott film több mint 60 millió dolláros bevételt produkált a mozipénztáraknál. 2015 és 2017 között a The Great American Baking Show című tévés főzőműsor egyik műsorvezetője volt, illetve továbbra és szerepelt tévéfilmekben és sorozatokban. Legutóbbi egy tavaly novemberben bemutatott karácsonyi filmben, az A Taste of Christmasben láthatta a közönség. 

Jön a 3. rész

Vardalos nemrégiben az Instagram-oldalán jelentette be, hogy megírta a Bazi nagy görög lagzi 3. részének forgatókönyvét. A videóban arról is beszél, hogy szeretné, ha minden szereplő visszatérne az új részben. Azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor kezdődhetnek el a forgatások, ugyanis független filmes produkcióként még nem sikerült elintézniük a koronavírus-járvány miatt szükséges biztosításokat.

A videót és a róla készült más felvételeket elnézve egészen hihetetlen, hogy a színésznő tavaly szeptemberben 58 éves múlt. Szinte alig változott azóta, hogy először bújt Tula Portokalosz bőrébe. Fiatalos külsejét ráadásul szemmel láthatólag inkább a szerencsés géneknek, mintsem plasztikai beavatkozásoknak köszönheti. Ha pedig esetleg mégis ez utóbbinak, akkor nagyon ügyesen dolgoztak az orvosai. 

Nia Vardalos és férje, Ian Gomez

Nia Vardalos és exférje, Ian Gomez (Fotó: Getty Images)

Vardalos 2018-ban, 14 év házasság után vált el férjétől, Ian Gomez színésztől. A párnak saját gyermeke nem született, több sikertelen lombikprogram után, 2009-ben fogadtak örökbe egy akkor 3 éves kislányt, Ilariát. „Úgy éreztem, hogy megbuktam nőként. Szégyelltem magam, amiért rosszul működöm. Annyira szerettem volna Iannek adni egy kisbabát” – nyilatkozta erről néhány éve. A ma már 15 éves lány felügyeleti jogát a válás óta közösen gyakorolják exférjével.

Nia Vardalos és lánya

A színésznő lányával, Ilaria Gomezzel 2018-ban (Fotó: Profimedia)

A színésznő tavaly márciusban veszítette el édesapját, Constantine-t, aki 87 évesen hunyt el. Legnagyobb fájdalmára Vardalos nem lehetett ott imádott apja temetésén, a járványszabályok miatt ugyanis még ezzel az indokkal sem utazhatott haza Kanadába. 

Vardalos nagyon fontosnak tartja a jótékonykodást, maga is rendszeresen támogat karitatív szervezeteket, illetve rajongóit is erre biztatja. „Minden alkalommal, amikor aláírok egy szerződést, adományozok egy jótékonysági szervezetnek és vásárolok egy ékszert. Akár bejön a film, akár nem, ez egy ünnep” – árulta el egy interjújában.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top