nlc.hu
Sztárok

Kollányi Zsuzsi: Megbékéltem a helyzettel és magammal

Kollányi Zsuzsi: „Most a gyerekeké a főszerep, mi csak másodlagosak vagyunk”

Sokat változott, mióta édesanya lett, legfőképpen abban, hogy rájött, nem kell minden pillanatban mindenkinek megfelelni. Kollányi Zsuzsi az nlc-nek mesélt a gyerekeiről, a hétköznapjaikról és arról, milyen tervei vannak még az éneklés mellett.

Milyen az életetek három gyerekkel? Erre számítottál?

Bogdán születése után lelkileg kicsit megterhelő időszak következett. Arra koncentráltam, hogy minden haladjon a maga útján. Figyeltem, hogy a legkisebb ellátása mellett a két nagy fiunkra is kellő időt tudjak szánni. Nekik nehéz időszak volt, hiszen eleve osztozniuk kellett rajtam, és jött egy harmadik, aki szinte minden figyelmemet elvitte. Ahogy telt, múlt az idő rájöttem arra, hogy nem tudok szétszakadni és egyszerre két vagy három dolgot csinálni. A világon a gyerekeimet szeretem a legjobban, és ezt ők is kezdték megérezni. Nem lehet közülük választani, mindegyiküket egyformán féltem, szeretem és imádom.

Van testvéri féltékenység nálatok?

Az elején volt, főleg akkor volt érezhető, amikor altattam Bencét és Bálintot. Régebben mindig hozzám bújva aludtak el és közben mesét olvastam nekik. Most már sokszor Bogdán is velünk van az esti órákban, és ez az elején nem igazán tetszett nekik. Aztán, ahogy én is megbékéltem a helyzettel és magammal, ők is egyre jobban elfogadták a kis tesót, azaz az adott helyzetet. Egyébként Bálint és Bence nagyon szereti az öccsét, sokat játszanak vele és érzem, hogy nagyon jó testvérek lesznek. A két nagy fiam éppen most kezdte el a bölcsődét és nagyon ügyesek, négy nap után már több órát is bent voltak egyedül, szerintem hamar megbarátkoznak majd az új környezetükkel.

Mondtad, hogy megbékéltél a helyzettel. Miben lettél más? Miben változtál?

Sokkal jobban rálátok a gyengeségeimre és a bizonytalanságaimra. A nők egy részében benne van az áldozati szerep, ez nálam is megfigyelhető volt. Lejjebb adtam a saját igényeimből, hogy a párom kedvében járjak, tulajdonképpen ő volt egy kicsit a gyerekem. Amikor megszülettek a fiúk, ez változott és kevesebb idő jutott rá. A pandémia okozta leállás viszont nekünk erős idézőjelbe téve „jókor jött” már, ha lehet ilyet mondani. A férjem jó ideje otthonról dolgozik és így egész nap együtt tudunk lenni. Sokat segít nekem a gyerekek körül. Szinte mindennap ő főz a srácoknak. Igazi húsevők, szeretik a hasukat, én pedig mostanában inkább a salátákat, a zöldségeket szeretem, kevés húst eszem.

Fogyókúrába kezdtél?

Tulajdonképpen inkább egy méregtelenítésbe. Nem híztam sokat a második terhességem alatt, ám a szoptatáskor mégis felszedtem jó pár plusz kilót. Ezért év elején teljes életmódváltásba kezdtem. Elkezdtem nyers zöldségeket enni, sok-sok salátát, állati fehérjét pedig egyáltalán nem fogyasztottam. Se húst, se tejterméket nem ettem, ha tejfölt kívántam, akkor vegánt vettem belőle. Sokszor ettem humuszt, ami nagyon bevált és csodával hatásos módon nem is kívántam a húst. Elkezdtem mindennap edzeni és tulajdonképpen két és fél hónap után mondhatom azt, hogy elértem azt az alakot, amit szerettem volna.

Tartod majd a későbbiekben is a húsmentes étrendet?

Meglátjuk. Volt egy-egy nap a héten, amikor megkívántam egy kis csirkemellet és ettem egy kicsit. Az viszont biztos, hogy próbálok egészségesen étkezni és megtartani a súlyomat. A kedvencem mostanában az avokádó, a koktélparadicsom és minden idényzöldség. Szerencsés vagyok, mert nem szeretem az édességeket, ha mégis vágyok valamilyen édes ízre, akkor egy kanál mogyorókrémet eszek, és az egész napra elég nekem.

Van énidőd? Például jut időd egy kis szépségápolásra?

Kozmetikushoz nem jutok el, mostanában nincs időm rá. De van otthon egy arctisztító gépem, ami pár perc alatt is csodákra képes. Emellett természetes alapú krémeket használok és sok vizet fogyasztok. Szerintem a bőrünk szépségének egyik titka a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és a rendszeres mozgás. Hiszek a sport erejében és abban, hogy a kardiómozgással jól formában tartható a testünk, a bőrünk. Most otthon tornázok, sokszor négyütemű fekvőtámaszozok, guggolásokat csinálok, hasizomgyakorlatot és súlyzókkal is edzek. Szerencsére édesanyám bőrét örököltem, ő alig keni az arcát, szinte soha és mégis gyönyörű még mindig.

Kollányi Zsuzsi ikrei már megszokták a kistesót (Fotó: Kollányi Zsuzsi)

Kollányi Zsuzsi ikrei már megszokták a kistesót (Fotó: Kollányi Zsuzsi)

Mennyire összetartó a családotok?

Nagyon. Mindenben számíthatunk egymásra. Van egy öcsém, három év van köztünk, és ő a másik felem. Nincs titkunk egymás előtt, mindent tud rólam, nagyon szeretem őt. Jó humora van és mindig fel tud vidítani. Vendéglátásban dolgozik, sokszor mondják, hogy mennyire más irányba halad az élete, mint az enyém, pedig ő is művészlélek. Nagyon jó hangja van, csak nem foglalkozott vele soha. Neki más útja van, mint nekem.

Ha már a munkánál tartunk, miket tervezel idén?

Tavaly minden olyan dolgot teljesítettem, amit szerettem volna. Amellett, hogy újra babát vártam, a munkámban is helyt álltam. Most is sokat dolgozom, több saját dalt készítek elő és saját Youtube-sorozattal is készülök. Ezen kívül érdekel a tartalomgyártás, szeretnék elmenni a videoklip-készítés irányába. Egy tanfolyamra is készülök ezzel kapcsolatban. Sok tervem van, amit jó lenne megvalósítani.

Kollányi Zsuzsi és párja (Fotó: Kollányi Zsuzsi)

Kollányi Zsuzsi és párja (Fotó: Kollányi Zsuzsi)

Boldognak érzed magad most?

Igen, de a boldogság nem örök, mindig változik, ezt el kell fogadni. Próbálok mindig pozitív maradni, még akkor is, ha nem olyan a kedvem. De nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, van mit tanulnom.

Mi az, ami hiányzik az életedből?

Egy kicsit a felnőtt életem, ezt úgy értem, hogy teljesen visszavettünk a baráti összejövetelekből, és huszonnégy órában óvodapedagógus vagyok. Három pici gyerekkel összezárva úgy érzem, hiányzik egy szelet az életemből. De ez is biztosan változni fog nemsokára. És persze arra is figyelünk a férjemmel, hogy amint lehet, kettesben is el tudjunk tölteni egy kis időt. De most nem ennek van itt az ideje, most a gyerekeké a főszerep, mi csak másodlagosak vagyunk.

Ők is nekünk meséltek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top