nlc.hu
Sztárok

Jamie Lee Curtis felfedezi Magyarországot

Jamie Lee Curtis hónapok óta Budapesten van: „Nem tudtam, mire számítsak”

Jamie Lee Curtis lelkesen mesélt az itt töltött időszakról egy interjúban, amit videón is megmutatunk.

Igaz, hogy hónapok óta Magyarországon van, de csak vasárnap mutatkozott először a nyilvánosság előtt Jamie Lee Curtis. A kétszeres Arany Glóbusz-díjas színésznő Mátészalkára utazott, és ott fogadták többek közt az önkormányzat tagjai.

Jamie Lee Curtis Magyarországon forgat, és ellátogatott Mátészalkára

Jamie Lee Curtis Magyarországon forgat, és ellátogatott Mátészalkára

Innen származnak ugyanis Jamie Lee Curtis nagyszülei, akik magyarországi zsidó emigránsok voltak. Apja, a tizenegy évvel ezelőtt elhunyt világhírű színész, Tony Curtis is büszke volt magyar származására, sőt ő is többször járt Mátészalkán. Most a szabolcsi városban egy róla elnevezett kiállítás nyílt és egy kávézó is a színészóriás nevét viseli ezentúl. Jamie Lee Curtis pedig exkluzív, internetes interjút adott az RTL Klubnak.

„Természetesen nagyon megható, hogy Magyarországon lehetek. Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkeztem, sok olyan emberrel találkoztam, akik úgy néznek ki, mint én, vagy a fiútestvéreim, vagy a lánytestvéreim. Persze édesapám, Tony Curtis is nagyon büszke volt a magyar gyökereire, és én is nagyon büszke vagyok, hogy az ő lánya lehetek, illetve, hogy apai ágon a nagyszüleim is innen származnak.  Gyönyörűek itt a napok, de a Covid rányomta a bélyegét az ittlétemre, sajnos, emiatt nem tudtam felfedezni rendesen a várost meg az országot, ahogy igazán szerettem volna.”

Jamie Lee Curtis elárulta: meglepte, hogy az apja emlékét ennyire tisztelik Magyarországon.

„Nem tudtam, hogy lesz egy ilyen létesítmény, de örültem, amikor meghívtak. Már akkor, amikor megérkeztem Budapestre, hónapokkal ezelőtt, nem tudtam, mire számítsak, aztán, amikor elutaztam Mátészalkára, az volt az igazi meglepetés. Egy gyönyörű város, végigsétálhattam az utcán, ahol a nagyszüleim laktak, vagy ahol a zsinagóga áll, de megmutatták azt az épületet is, ahová először vezették be az áramot Magyarországon, ott alakították ki a múzeumot. Gyönyörű szép az utca, a platánfák az út mentén, és a múzeum maga is modern, teljesen új és van benne egy kávézó is, tehát nem csupán egy olyan hely, ahol meg lehet nézni Tony Curtis tárgyait, de össze lehet jönni egy találkára is.”

Curtis mesélt az itteni munkáról és arról, hogy meglepte, mennyi külföldi filmes forgat nálunk, ahogy ő mondja, ez Hollywood keletje.

„Pozitív értelemben meg voltam lepődve, hogy mennyi hozzáértő szakember dolgozik ebben az országban a filmvilágban. Nem forgattam még itt, nem volt tapasztalatom, nem voltam magyar filmstúdiókban és nem láttam, mekkora stábok dolgoznak. A Borderline várhatóan akkora kasszasiker lesz, mint a Két tűz között. Csúcsminőségű szakemberek vannak itt.”

A színésznő megtanult néhány magyar szót is, a köszönöm és a köszi nem volt új neki.

„Voltam már itt egyszer, tíz évvel ezelőtt, a lánytestvéremet elhoztam, hogy kezdjük el megérteni, honnan is jött az édesapánk. Amikor megérkeztem most, nagyon szigorú keretek között mozoghattunk a városban a Covid miatt. Egyetlen étterem sem volt nyitva, az utcák üresek voltak, mindenhol maszkos emberek sétáltak. Az egyik legszebb vasárnapom itt az volt, amikor újra lehetett a teraszokon enni, minden étterem hordta ki az asztalokat és érezhető volt a felszabadultság. Nagyon sokat sétáltam a városban, de a szívemhez legközelebb álló hely a Dohány utcai zsinagóga, amelynek a felújításában apám, Tony Curtis is részt vett.”

Curtis hamarosan visszautazik Los Angelesbe, de apjához hasonlóan ő is szeretne részt venni egy zsinagóga felújításában, ezért ő a mátészalkai épületnek adományoz.

Sztárok Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top