nlc.hu
Sztárok

Trokán Nóra és Nagy Ervin 10 éve és most

10 éve és most – Trokán Nóra és Nagy Ervin, A Tanár két főszereplője

A Tanár című sorozat már négy éve velünk van, komoly rajongótábort tudhatnak magukénak a főszereplők: Trokán Nóra és Nagy Ervin.

A Tanár című magyar sorozat már 2018 óta az életünk része, egy különleges középiskolai közösség hétköznapjait mutatja be, egyszerre foglalkozik közéleti, társadalmi kérdésekkel, miközben a komédia eszközeivel is él, így lazítja és teszi különösen egyedivé a sorozatot. A szereplők között sokak kedvence Vasvári Szilárd (Nagy Ervin) és Kovács Lilla (Trokán Nóra), már csak azért is, mert az izgalmas szerelmi szálakat mindenki kedveli.

Trokán Nóra sokkal lazább, mint Lilla

Trokán Nóra nem a sorozat elejétől van a stábbal, a második évadban, 2019-ben érkezett meg Kovács Lilla szerepében, hogy aztán alaposan megkavarja az érzelmeket. A színésznő egy pillanatig sem gondolkodott rajta, hogy elvállalja a szerepet: „Nem volt bennem kérdés, hogy akarom-e vagy sem. Tudtam, hogy mibe megyek bele, hiszen a második évadban csatlakoztam a csapathoz. Tudtam, hogy mennyi remek kolléga vár, és nagyon vártam a közös munkát.”  A színésznő  az interjú során elárulta azt is, hogy Lilla egy kicsit sem hasonlít rá, teljesen más személyiségek ők ketten, ám épp emiatt olyan izgalmas számára ez a szerep, mert így mindig tartogat meglepetéseket: „Sokkal lazább vagyok, szeretem a spontán dolgokat, az általam alakított karakter viszont mindent előre megtervez, nagyon precíz és szabályok szerint él. Én ennél ösztönösebb vagyok.”

A fiatal, gyönyörű színésznő óvja a magánéletét, nem hangos a sajtó a szerelmi ügyeitől, utoljára 2017-ben cikkeztek róla, amikor öt év után szakítottak a Junior Prima Primissima-díjas Vecsei H. Miklóssal. A privát életéről természetesen szeretnének többet tudni a rajongók, ám csak információmorzsákat kapnak, például amikor idén arról kérdezte A Tanár színésznőjét az nlc, hogy szeretne-e gyereket, így válaszolt: „Nem zárkózom el semmitől, majd meglátjuk, mit hoz az élet. 34 éves vagyok, még nem késtem le semmiről, de tervbe van véve, hogy szeretnék gyereket.”

Trokán Nóra ennyit változott 10 év alatt

Trokán Nóra 2011-ben és most (Kép: smagpictures)

Nagy Ervin egy tanáreszményt jelenít meg a képernyőn

Nagy Ervinért már azóta rajongunk, hogy láttuk az Állítsátok meg Terézanyut! filmben, ez a rajongás csak fokozódott a Terápia című sorozatban, A Tanár óta pedig egyértelmű, hogy miatta is ülünk a képernyő elé. Nagy körültekintéssel választja ki a szerepeit, figyel a színvonalra is a produkciónál, ahogy arra is, hogy ne skatulyázza be magát a szépfiú szerepébe. Vasvári Szilárd karaktere nagyon Nagy Ervin szívéhez nőtt, A Tanár főszereplője el is árulta egy interjú során, hogy miért: „(…) én nem is sorozatként, hanem filmként tekintek erre a produkcióra, mert minden szempontból úgy állunk hozzá, mintha egy mozit forgatnánk: fontos, hogy a forgatókönyv, a rendezés, az operatőri munka és a színészi játék is a lehető legszínvonalasabb legyen.

Ilyen volt Nagy Ervin egy évtizede

Nagy Ervin 2011-ben és most (Kép: smagpictures)

Azért vállaltam el ezt a szerepet, mert különleges kihívásnak tartom. Többek között azért is, mert egy olyan tanáreszményt kell megjelenítenem a képernyőn, amire szerintem nagy szüksége lenne a közoktatásnak. A magyar tanárok egy része sajnos nem olyan, mint Vasvári Szilárd: nem tudnak olyan szabadon élni és dolgozni, mint ő. (…) ez egy fikciós sorozat, aminek a főszereplője egy kitalált karakter, egy olyan fazon, aki egyfajta »egyetemes tanáreszményt« testesít meg. Egy ideált, ha tetszik, de én azt hiszem, hogy néha jó ilyen ideálokat felmutatni. Jó lenne, ha a magyar iskolákban olyan pedagógusok taníthatnának, akik – mint az általam játszott karakter is – a saját gyerekeikként tekintenek a diákjaikra, akik hajlandók megtenni mindent az általuk nevelt gyerekekért.”

Nagy Ervin és Trokán Nóra 2019-ben
Megnézem
Összes kép (6)

Nagy Ervint imádják a nők, ám ez csak plátói érzelem maradhat, ugyanis a színész szíve foglalt: Borbély Alexandrával már négy éve élnek szerelemben, a színésznő 2019 óta Ervin menyasszonya, 2020-ban meg is tartották volna az esküvőt, ha a járvány nem szól közbe. Nagy Ervinnek nem ez az első komoly kapcsolata: hat évvel ezelőtt váltak szét kislánya, a 11 éves Lola édesanyjával, Váczi Rozival, akivel a lányuk miatt a mai napig tartják a kapcsolatot. Nagy Ervin számára pedig a kislánya születése óta az igazi főszerep az apaság: „Csodálatos élmény volt, hogy megszületett a lányom, ez ahhoz is hozzásegített, hogy színészként érzékenyebb, intuitívabb legyek. Annak a matériának, amit én estéről estére gyúrok a színpadon, nagyon fontos része az apaságom: az, hogy a gyerekemmel olyan intimitást élhetek meg, amilyet még soha senkivel. Olyan ősi, primer érzéseket ébresztett fel bennem, amik a felnőtté válással kikopnak az emberből – pedig színészként sokszor nagy szükség lenne rá, hogy újra át tudjuk élni ezeket.”

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top