nlc.hu
Sztárok

Híres magyar nők, akiknek sikerült karriert váltani

Hét híres magyar nő, akinek sikerült karriert váltania

Ha ismertté és sikeressé válsz egy szakmában, egyáltalán nem könnyű otthagyni azt, és a nulláról belekezdeni valami másba, és aztán kitartó munkával ott is sikert aratni. Ennek a hét ismert magyar nőnek sikerült a csoda. Tessék utánuk csinálni!

Pataki Ági egykor azzal vált híressé, hogy ő volt az egyik Fabulon-lány, hosszú évekig szárnyalt a modellkarrierje, majd önként visszavonult. Bár komolyan gondolta, hogy nem tér vissza a kifutóra, végül igent mondott egy külföldi cég felkérésére, de akkor már kacsintgatott egy új szakma felé. Mindig is érdekelte a filmezés és férje mellett producerként kezdett dolgozni. Ma már ez a szakma a szerelem, ahogy mondja: modellként bármikor visszavonul, de a filmezéstől soha nem tudna. Jelenleg a tavalyi megújulása sok figyelmett kapott, és ezzel együtt megtalálták a felkérések is. 

“Nem azzal a céllal növesztettem le a hajamat, hogy sztár legyek, de bevált, és tulajdonképpen, ha belegondolunk, akkor a kinti csajoknak is. Ez ilyen magyarul, kicsiben, de lefordítottuk.”

A tudatosság és a bátorság ugyanolyan fontos Pataki Ági szerint, mint a rugalmasság. Vannak még olyan magyar nők, akik mertek váltani és az idő őket igazolja.

Kormos Anett

Stand up komikusból forgatókönyvíró

Híres magyar nők, akiknek sikerült karriert váltani

Kormos Anett (Fotó: Facebook)

Kormos Anett stand up karrierje nagyjából egyidős a magyar stand up szcéna kialakulásával. A megjelenése az RTL Klub Showder Klubjában még annyira üde színfoltnak és újdonságnak számított, hogy neki jutott az a hálátlan feladat, hogy úton-útfélen minden létező fórumon elmagyarázza, hogy a nők is lehetnek viccesek. Később visszatért a gyökereihez, az íráshoz – Anett újságíróként kezdte a pályafutását – , de ekkor már inkább forgatókönyveken dolgozott, méghozzá elsősorban a tévécsatornák számára. Ha egy csatorna vígjátéksorozatot indít, és megnézzük a stáblistáját, nagy rá az esély, hogy Kormos Anett nevét ott találjuk az írógárdában. Dolgozott A mi kis falunk, a Jófiúk, a Holnap tali!, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár és a Mintaapák című sorozatokon is, és már ebből is látszik, hogy nagy a munkabírása. Nem csoda, hogy ennyi írói munka mellett már nem sok ideje marad a stand up-ra, de azért szerencsére nem hagyott fel teljesen a fellépésekkel sem.

Várkonyi Andrea

Orvosból híradós, majd tévés műsorvezető, majd az ország legismertebb menyasszonya, vállalkozó és jótékonysági ügyekkel foglalkozó bulvárceleb-istennő

Híres magyar nők, akiknek sikerült karriert váltani

Várkonyi Andrea (Fotó: FEM3)

Várkonyi Andrea a karrierje kezdetén még nem volt annyira érdekes bulvár szempontból, így akkoriban még az volt vele kapcsolatban igazán érdekes, hogyan került valaki orvosi diplomával a kezében a tévéképernyőre. Sokáig híradósként ismertük, aztán kipróbálta magát a könnyedebb műfajokban. Mindeközben a magánélete is érdekes volt Bochkor Gábornak vagy épp Zsidró Tamásnak köszönhetően, közben azért mégsem volt klasszikus bulvárcelebnek nevezhető. Ez azután változott meg, hogy kiderült: ő az ország leggazdagabb gázszerelőből lett milliárdosának, Mészáros Lőrincnek a kedvese, sőt menyasszonya. Azóta minden egyes apró információmorzsa Várkonyi Andrea életéről aranyat ér a sajtóban, és arról se feledkezzünk meg, hogy az egykori orvosból lett híradós vállalkozóként már azért is felel, hogy párja jótékonykodásait minél jobb színben tüntesse fel, és ezért jócskán megfizetve legyen. Érzésünk szerint a karrierváltásoknak itt még nincs vége, Várkonyi Andrea még tartogat számunkra váratlan fordulatokat.

Stahl Judit

Híradósból a magyar Nigella Lawson

Híres magyar nők, akiknek sikerült karriert váltani

Fotó: Story-Best Archívum

A kereskedelmi televíziók magyarországi indulásakor az RTL Klub az Erős AntóniaSzellő István, míg a TV2 a Stahl JuditPálffy István indított a híradóikban. Érdekes módon az előbbi páros máig együtt van, utóbbiból pedig az egyik a politika irányába mozdult, fejezetünk alanya pedig a gasztronómiában csinálta meg a szerencséjét. Stahl Judit rendkívül ügyesen és szinte zökkenőmentesen váltott át a híradózásból a tévés konyhai műsorok világába, és a műfajban újdonságnak ható lelkesedésével és stílusával néhány év leforgása alatt önálló branddé nőtte ki magát. Volt már magazinja, számtalan receptkönyve, szervezett gasztronómiai eseményeket, a stahl.hu pedig még ma is népszerű pont azok között, akik megbízható recepteket próbálnának ki a konyhájukban. Ahhoz képest, hogy egykor a csapból is ő folyt, ma már sokkal visszafogottabban van jelen, de a brand továbbra is él és működik.

Mészáros Antónia

Tévésből az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója

Híres magyar nők, akiknek sikerült karriert váltani

Mészáros Antónia (Fotó: Korponai Tamás)

Ha ma még létezne valódi közszolgálatiság Magyarországon, akkor a szakma nem engedhetné meg magának azt a luxust, hogy egy olyan tévést, mint Mészáros Antónia, ilyen könnyen elengedjen. Bizonyos szempontból tipikus magyar tévés sors az övé. A BBC-nél tanulta ki a szakma alapjait, majd az ott tanultakat idehaza kamatoztathatta, amikor a Magyar Televízióban még nem röhögték körbe a közszolgálatiságot. Az Este és a Záróra című műsorokban szerette meg az ország, ám ahogy megszűntek a valódi kérdések a királyi tévében, úgy őt is elpakolták a főműsoridőből először egy csevegőműsorba, majd kicsit később el is bocsátották. Sokan ilyen helyzetben eleve szakmát váltottak volna, de ő kitartott, és televíziósként folytatta az ATV kötelékében, ahol nem engedett a korábban a nevéhez fűzhető színvonalból. A karrierváltás ugyan elodázható volt, de elkerülhető nem: 2017-ben otthagyta a tévét, és az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatójaként folytatta, és ezt a munkáját még ma is lelkesen végzi. Elmondása szerint egyre kevésbé hiányzik neki a média, de azért nem zárja ki, hogy egyszer még visszatérjen.

Vad-Horváth Katalin

Felnőttfilmes színésznő, majd főállású anya és polgári foglalkozású átlagember

Híres magyar nők, akiknek sikerült karriert váltani

Fotó: Schumy Csaba

Ha egy pornót nem fogyasztó magyar embert megkérünk arra, hogy mondjon nekünk egy híres magyar pornóst, nagy valószínűséggel még úgy is Michelle Wild nevét fogja mondani, hogy ő már nagyon hosszú ideje abbahagyta az ipart. Az egykori színésznő eleinte csak a műfajnak fordított hátat, a reflektorfényt nem. Szexuális tanácsokat adott egy férfimagazin hasábjain, fontos szerepet kapott a Jóban-rosszban című napi szappanoperában, rendezvényeken háziasszonykodott, hogy aztán egyre inkább hátat fordítson a celebek életének. Férjhez ment, gyereke született, azt is hallottuk, hogy egy időben pincérkedett, 2019-ben még egy nagyon meggyőző színészi alakítást is produkált a Casting című rövidfilmben, de azt sajnos nem tudjuk, hogy mostanában pontosan mivel foglalkozik. Az biztos, hogy a pornóba már soha többé nem szeretne visszatérni, de arra nem vennénk mérget, hogy a reflektorfénynek is örökre hátat fordított.

Zimány Linda

Britney Spears hasonmásból glam modell, műsorvezető és celebritás, majd ügyvéd

Fotó: Zimány Linda Instagram

Fotó: Zimány Linda Instagram

Amikor Zimány Lindát Britney Spears hasonmásként, majd Kefír szerelmeként megismerte az ország, sokan nem gondoltuk volna, hogy évtizedekkel később is közszájon fog forogni a neve. Évekig a férfimagazinok címlapjainak visszatérő vendége volt, a barátnőivel beszállt és a Sugarbird ruhamárkába és nagy része volt a sikerben, majd az új idők szelét megérezve a férfimagazinos pózolást Instagram sztárságra váltotta. Közben a bulvár számára is érdekes maradt, mert mindig volt miről írni, legyen az a Kedves Ferenccel való kapcsolata, vagy a nagy nap, amikor flörtölni látták Jude Law-val. Amerikában is szerencsét próbált, műsorvezetéssel is próbálkozott, és miközben nagyrészt a szépségéből élt, elvégezte a jogi egyetemet, és sokak számára váratlanul bejelentette, hogy elhelyezkedett ügyvédként. Persze az Insta-celebkedést emellett sem hagyta abba, de sokak meglepetésére – ilyenek ezek az előítéletek – megragadt az ügyvédi szakmában is. Ügyvédként személyiségjogi perekkel szeret foglalkozni.

Annoni Zita

Glam modellből elismert fotós

Híres magyar nők, akiknek sikerült karriert váltani

Fotó: Annoni Zita Instagram

Annoni Zitát még Debreczeni Zitaként ismerte meg az ország, és egyike volt annak a néhány glam modellnek – Bódi Sylvi, Dukai Regina, Zimány Linda satöbbi – , akik hatalmas népszerűséget köszönhettek az ezredforduló után felfutó férfimagazin piacnak. A társaival együtt Debreczeni is beszállt annak idején a Sugarbirdbe, de fokozatosan szorította háttérbe a modellkedést, mert elkezdte a kamera másik oldalát preferálni. Amikor kiderült, hogy fotós karrierre készül, és főiskolán tanulja a hivatást, sokan nem hittek abban, hogy sikeres lehet, de egyre több feladat találta meg, neki pedig sikerült helyt állnia, és fotósként újra felépítenie és felküzdenie magát az első vonalba. Mostanában persze a fotós tevékenységéről is kevesebbet hallhatunk, ami teljesen természetes, hiszen tavaly szeptemberben megszületett a gyermeke férjétől, Gianni Annoni-tól, akinek a családnevét is felvette, és ők ketten kifejezetten szimpatikus celebpárost alkotnak.

Karrierváltásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top