nlc.hu
Sztárok

Ilyen volt Wolf Kati az X-Faktorban

„Vagy húsz évig énekeltem úgy, hogy nem tudta senki, ki vagyok” – Wolf Kati 11 éve lépett ki az árnyékból

Wolf Kati karrierjét saját erejéből építette fel. A Megasztárból ugyan visszalépett, de az X-Faktorban 36 évesen szerencsét próbált, ami élete egyik legjobb döntésének bizonyult.

Wolf Kati 1974. szeptember 24-én született, mind a két szülője zenész, édesapja az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző Wolf Péter, aki a Vuk zenéjét is szerezte. Az énekesnő dolgozott az édesapjával, de csak azért, hogy megtanulja a szakma csínját-bínját, karrierjét a saját erejéből akarta felépíteni, és így is tett. Wolf Kati 7 évesen, 1981-ben már „stúdiózott”, ő énekelte el a Vuk című rajzfilm főcímdalát.

Wolf Kati akkor és most

Mondhatnánk, hogy sokat változott az elmúlt bő 10 évben Wolf Kati, de ez nem lenne igaz. Elképesztő, hogy semmit sem öregedett (jobb fotó: Wolf Kati 2010-ben. smagpix/Németh Gabriella) bal fotó: Az énekesnő 2020-ban. Fotó: smagpix/Olajos Piroska))

„A saját karrieremet egyedül akartam felépíteni. És ugyan sokkal rögösebb és hosszadalmasabb volt, de hatványozottan sokkal inkább magaménak érzem, és nagyon büszke vagyok rá az összes nehézségével együtt. Nagyon sokáig tartott, mert vagy húsz évig énekeltem úgy színpadon, hogy nem tudta senki, ki vagyok” – mondta Liebhaber Juditnak az Erősebb Igen című műsorban.

A Megasztárból lelépett, a sikert 2010 és az X-Faktor hozta meg

Kevesen tudják róla, de Wolf Kati először a Megasztárban tette próbára tehetségét.

„27-28 éves voltam, be is jutottam volna az élő show-ba, már a szerződés aláírásánál jártunk. Épp átbeszéltük, hogy mennyire meg fog változni az életünk, hogy jön a felhajtás, a reflektorfény. Én ekkor már nagyon szerettem volna gyereket, és azt éreztem, ha most ebbe belevágok, később már nem jöhet össze. Így felálltam és nem éltem a lehetőséggel” – árulta el az énekesnő a Friss Sláger műsorvezetőjének, Faragó Jankának. 

Wolf Kati akkor és most

Wolf Kati 2010-ben, az X-Faktor műsorában. (Fotó: Sajtóklub)

A hírnévre tehát picit várni kellett, de megérte. Wolf Kati a 2010-es X-Faktor versenyzőjeként vált országosan ismertté.

Emlékeztek? A hetedik élő show-ban búcsúzott, amikor Geszti Péter miatt döntetlen helyzet alakult ki, a nézők végül az énekesnőt küldték haza, a szöveggyáros pedig megígérte, kárpótlásul ír Wolf Katinak egy dalt. Ígéretét betartotta, a Szerelem, miért múlsz? című dal akkora siker lett, hogy annak magyar-angol verziójával kijutott a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválra.

 

Sikeres karrier, egy zátonyra futott házasság

Wolf Katinak két lánya született, házassága 20 év után ment tönkre, amiből ő lépett ki.

„Ugyan én álltam fel és én jöttem el, mégis mindkettőnknek nehéz volt ez az elmúlt időszak. Napi kapcsolatban vagyunk, és rugalmasan szervezzük az életünket. (…) Elég erősen fatalista lettem az utóbbi időben, próbálok nem megoldani mindent, hanem hagyom a dolgokat megtörténni. Van egy mondás: ami nem öl meg, az megerősít. No, ebben azért én nem hiszek. Inkább abban, hogy az évek során sebeket szerzünk, amelyekkel együtt kell élni” – nyilatkozta korábban a Story magazin téli különszámában Wolf Kati.

Wolf Kati akkor és most

Wolf Kati legújabb videoklipjében dögös fürtökkel. piros latexruhában (Fotó: Wolf Kati/Facebook)

Két évvel a válása után ismét szerelmes, a Blikk információi szerint az énekesnő választottja egy építkezési vállalkozó. Wolf Kati ezidáig kapcsolatáról nem beszélt nyilvánosan.

Tehetségkutatóban ismertük meg őket: 

(Nyitókép: Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top