nlc.hu
Sztárok

Így él most Paul Potts, a csorbacsík operaénekes

Így él most Paul Potts operaénekes – 13 éve nyerte meg a Britain’s Got Talent versenyt

Megnyerte a Britain's Got Talent tehetségkutatót, majd énekelt Szegeden is a Szabadtéri játékokon. De mit csinál most Paul Potts? Utánajártunk

Amikor 2007 márciusában először tűnt fel Paul Potts a Britain’s Got Talent tehetségkutatóban sokan nem bíztak benne, hogy továbbjut. Paul Potts a meghallgatás előtt csak ritkán énekelt közönségnek. Bár fiatalabb korában benne volt egy kórusban, de nem mert főszerepeket vállalni, mert sokat bántották, csúfolták a hangja miatt. 2003-ban egy súlyos kerékpárbalesetet szenvedett, ez pedig tovább hátráltatta az énekesi, kórusi karrierjét. A baleset utáni pénzhiány miatt a Tesco-ban, a Waitrose-ban (angol mindenes bolt) helyezkedett el, a tehetségkutató előtt egy telefonos alkatrészeket áruló boltban dolgozott.

Potts nem várt sokat a válogatótól, ám hangjával úgy meglepte a zsűrit, többek között Simon Cowellt, hogy az egész stúdió állva tapsolt neki. Gyorsan bebizonyosodott, hogy istenadta tehetsége van ahhoz, hogy áriákat és opera betétdalokat adjon elő. Bemutatkozó dalát, amiben Puccini Nessun dorma című részletét adta elő azóta több millióan láttak.  

Nem volt ellenfele a versenyben, a végsőkig menetelt és elnyerte a 100.000 fontos díjazást, és ő lett Anglia legjobb énekese abban az évben. Interjúk és tévés megkeresések tömkelege árasztotta el a kissé gátlásos, duci Potts-t, aki igyekezett eleget tenni mindenkinek. 2007. december 3-án II . Erzsébet királynő előtt a Királyi Variety előadásnál Sarah Brightman “Nella Fantasia” című dalát énekelte.

Ám amilyen gyorsan jött a siker, úgy kezdett el megkopni Paul Potts sikere. Bár első stúdió albuma az Egyesült Királyság első helyezettje lett, később inkább Közép-Európában (német labdarúgó-szezon megnyitó mérkőzésén 69 000 látogató előtt, valamint 2008. szeptember 2-án, Oliver Kahn búcsújátékán énekelt), majd a Távol-Keleten próbált szerencsét. Sok sporteseményen tűnt fel, birkózó gálákon és futball meccseken énekelt hétről-hétre.

2013-ban One Chance (Egy esély) címmel filmet készítettek az életéről, ahol James Corden (akit a Karpool Karaoke-ból ismerhetsz) játszotta el Potts. A film jól bemutatja a sokat bántott, és meg nem értett operarajongó kisgyereket egészen a tehetésgkutatóig jutó felnőtt énekesig. 

2016 nyarán Potts szakmai karrierje során először két teljes hosszúságú operaszerepre is felkérték, így látogatott el többek között hazánkba is, ahol Szegeden a Szabadtéri Fesztiválokon énekelte el Wager A bolyó hollandi produkciójának főbb szerepét.

2019-ben Paul Potts versenyzett az America’s Got Talent: The Champions versenyen, ahová a döntősöket hívták vissza. Itt csak a legjobb 12. helyezettbe került bele, nem menetelt tovább az legjobb 5 közé. 

Így indult Paul Potts a világhírnév felé és így néz ki most. Fotó: Profimedia

Így indult Paul Potts a világhírnév felé és így néz ki most. Fotó: Profimedia

Jelenleg boldogan él Angliában feleségével, akivel egy internetes fórumon ismerkedett meg 2001-ben. Két kutyát nevelnek, és Paul néhanapján az Instagram követőinek tart minikoncertet a nappalijában, ahol például ilyen dalokat énekel. 

View this post on Instagram

Another performance in Lockdown

A post shared by @ paulpottsmusic on

 

Még több Mi lett veled? cikk az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top