nlc.hu
Sztárok
Így él családjával Joshua Jackson a Dawson és a haverok színésze

Emlékszel még Joshua Jacksonra, a Dawson és a haverok sztárjára? Elképesztően sármos, jót tettek neki az évek

A Dawson és a haverok a 2000-es években sokunkat a képernyők elé szegezett, és habár akkoriban a legtöbben a szőke hajú főszereplőért voltunk oda, Pacey, azaz Joshua Jackson mostanra sármosabb, mint a kollégája.

A Dawson és a haverok Pacey-je, alias Joshua Jackson népszerűsége anno eltörpült a Dawsont játszó James Van Der Beek mellett. Mostanra azonban fordult a kocka – legalábbis szerintünk –, mert a barna hajú színésznek egyértelműen az előnyére váltak az évek. A 43 éves Jackson jobban néz ki, mint valaha!

Dawson és a haverok: a szirupos, kisvárosi idill

A Dawson és a haverok első része óta már 23 év telt el, amit még leírni is elképesztő. A sorozat anno egy olyan idilli képet mutatott nekünk, a nagy és varázslatos Amerikától távol élő kamaszoknak, amire sokan vágytunk. Emlékszem, én is szerettem volna a képzeletbeli Capeside-ban élni, ott, ahol minden annyira nyugodt és idilli, meg persze, helyes fiúk laknak a szomszédban. Habár, ma már sziruposnak látom a történetet, gondolkozás nélkül újra nézem, mert tizenévesként pont azt adta, amire vágytam: a kisvárosi amerikai álmot.

Joshua Jackson felesége, gyereke

A Dawson és a haverok tinikorunk egyik kedvenc sorozata volt Fotó: Columbia/TriStar International Television/Getty Images

A Dawson és a haverok írója saját életéből merítette a filmhez az ötletet, majd átültette egy képzeletbeli településre, a massachusettsi Capeside-ba, ami megtestesített mindent, amit egy amerikai kisvárosról gondolunk: varázslatosan szép, idilli, biztonságos, de a fiatalok számára egy idő után már túlságosan nyugodt.

A négy barát életébe a gimnázium 2. évétől csatlakozhattunk be: Dawson, az ábrándos tekintetű, filmrajongó művészlélek, két legjobb barátja, a becsületes, individualista lány, Joey és az életművész Pacey, majd az iskolába új lányként érkező következetes és kritikus Jennifer életét követte a sorozat egészen a húszas éveikig.

A szerelem, a család az életcélok azok a témák, amik köré a történet épül, rengeteg filozofálással, ami pont megfelelő arányban keveredett az érzelmi szálakkal, és így tinédzserek millióit ejtette rabul – köztük engem is. A sorozatban – ahogy az kell –, idővel szinte mindenki mindenkibe szerelmes lesz, barátságok alakulnak, és mennek tönkre, majd újulnak meg azt bizonyítva, hogy a valódi kötelékeket nem tépheti el semmi sem. Szép, bár nem a valóság, de az is lehetne, és pont ettől volt annyira jó nézni.

Joshua Jackson: nekünk még mindig Pacey

A sorozat színészei azóta mind alaposan megváltoztak, köztük a Pacey-t alakító Joshua Jackson is. A színész Vancouverben született, és olyan közegben nőtt fel, ami előirányozta a későbbi pályafutását: édesanyja szereposztó igazgatóként dolgozott, nagyszülei pedig operaénekesek voltak. Már 9 évesen reklámokban szerepelt, és ugyan még csak statisztaként, de a MacGyver sorozatban is játszott.

Az évek alatt több filmben is szerepet kapott, az igazi sikert – amit azóta sem tudott felülmúlni – a Dawson és a haverok hozta meg számára. Az 1998-ban indult sorozat 6 évadot élt meg, és hatalmas siker lett az egész világon. Több díjat is nyert, csakúgy, mint a főszereplők, köztük Jackson is. A színész nem akart örök életére Pacey karakterében ragadni, így igyekezett kitörni a sorozatsztárok világából, és többféle műfajban is megmutatni magát. Ennek ellenére hozzá kell tennünk, hogy ha meglátjuk, a legtöbbünknek még most is Pacey ugrik be.

Joshua Jackson felesége, gyereke

A színész 2001-ben, és 20 évvel később, 2021-ben
(Fotó: John Rogers/Getty Images és Jim Spellman/Getty Images)

A színházi szerepeket sem utasította vissza, de miért is tette volna, amikor 2005-ben a West Endben együtt dolgozhatott Patrick Stewarttal. A színészlegenda elismerően nyilatkozott a fiatal színészről, csakúgy, mint Donald Sutherland, akivel a Sarki fény című moziban játszottak együtt.

Persze, a sorozatok világát sem hagyta el örökre: a kanadai színész szerepet vállalt a 2014-ben indult A viszony című sorozatban, a 2019-ben induló, Netflixen futó A Central Parki ötökben, és legújabban pedig a Dr. Death című krimiben láthatjuk, amiben egy orvost alakít.

A színész a 2000-es években sokszor került címlapra a magánéletével. Habár csak néhány hónap erejéig, de a Dawson és a haverok idején egy párt alkottak Katie Holmesszal. Később Rosario Dawson és Diane Kruger is a barátnői közé tartoztak – Krugerrel 10 évig voltak együtt. 2019-ben aztán feleségül vette az angol származású Jodie Turner-Smith-t, 2020-ban pedig megszületett első közös gyermekük.

Joshua Jackson felesége, gyereke
Megnézem
Összes kép (8)

 

Tudd meg, mi történt a kedvenc sorozatsztárjaiddal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top