nlc.hu
Sztárok

Gedeon Burkhard barátnője és lánya

Megőszült, és egy 17 éves kamaszlány apukája lett Gedeon Burkhard, a Rex felügyelő egykori nyomozója

A Rex felügyelő című sorozat egykori sármos főszereplője, Gedeon Burkhard már egy kamasz lány apja, és túl az ötvenen, őszbe fordult frizurával is a nála fiatalabb nők kegyeit keresi.

Gedeon Burkhardot leginkább a Rex felügyelő című osztrák-német sorozatból ismerjük, de játszott a Cobra 11-ben is Chris Ritter szerepében. A szívdöglesztő nyomozó már 50 felett jár, de a sármját nem veszítette el.

Amerikai karrierről álmodott

Gedeon Burkhard karrierje a génjeibe volt kódolva, ugyanis édesapja vágó, édesanyja színésznő, és már a felmenői között is voltak írók. Szülei kapcsolati rendszerének köszönhetően már egészen korán sok ajánlatot kapott: első filmszerepét 10 évesen játszotta, így már gyerekként hozzászokott ahhoz, hogy német viszonylatban keresett színész. 1988-ban Tony Curtissel is együtt játszhatott a Welcome to Germany című moziban. Mivel Burkhard nemzetközi karrierről álmodott, Amerikába költözött, ahol azonban nem a Németországban megszokott figyelem várta, sőt. Az USA-ban csak reklámfilmekben kapott szerepeket, így 2-3 év után visszatért szülőhazájába, ahol végül a Rex felügyelő című sorozattal robbant be, és kimaxolta a karrierjét.

Gedeon Burkhard

A Rex felügyelő 1997-es fotója (Fotó: Moenkebild/ Getty Images)

Természetesen, mint sok más színészhez, hozzá is találunk magyar szálakat, még ha nem is közvetlent: a szóbeszéd szerint nevét onnan kapta, hogy édesanyja egy magyar férfival esett szerelembe még fiatalon, akit Gedeonnak hívtak, és a név annyira megtetszett neki, hogy később, amikor a férjétől gyereke született, Gedeonnak nevezte el.

Lázadó gyerekből sikeres felnőtt

A színész saját elmondása szerint gyerekkorában nem szeretett iskolába járni, ugyanis nem viselte jól a sok kötöttségeket. Az iskolában többször meggyűlt a baja az intézményes keretekkel, így szülei magánintézménnyel is próbálkoztak, de nem sok sikerrel. Egy interjújában elmondta, hogy amikor unta az órákat (ami elég gyakori volt), a társait szórakoztatta tanítás közben, a tanároknak nem kis bosszúságot okozva. Münchenben katolikus iskolába járt, és a mindennapokhoz hozzátartozott a gyónás, valamint a szigorú nevelés. Ehhez képest Burkhard így nyilatkozott: „Ateista vagyok… az életben, önmagamban és az általam szeretett emberekben hiszek.”

Gedeon Burkhard, a Rex felügyelő sztárja

A színész a Rex felügyelő indulásakor, 1997-ben, és 22 évvel később, 2019-ben (Fotó: United Archives via Getty Images és fotó: Franziska Krug/Getty Images)

Kiskorától a tánc vonzotta, az USA-ban is beiratkozott tánciskolába, majd a müncheni Állami Balett Akadémiára is járt, de táncos pályafutásának egy súlyos bokasérülés vetett véget. Persze, ma már sok női néző ezt nem bánja, hiszen a Rex felügyelő főszereplőjeként, Alexander Brandtner szerepében millió szerelmes levéllel bombázták. A sorozatok mellett rengeteg német mozifilmben is szerepelt, de a Tarantino rendezte Becstelen brigantykban is feltűnt, amiben egy német tisztet alakított.

A Rex felügyelő sármos nyomozójáért bomlanak a nők

A Rex felügyelő a németeknél és itthon is hatalmas sikerrel futott, ami nemcsak a cuki németjuhásznak, hanem a jóképű színésznek is köszönhető volt. Gerhard a sorozat 4. évadában, 1998-ben jelent meg, amikor Richard Mosert, azaz Tobias Morettit váltotta, és a 7. évadig maradt. Az akkor 28 éves színészért sok nő rajongott, olyannyira, hogy a német Bild olvasói a legszexibb férfinek választották. Ha szavazhatott volna, biztosak vagyunk benne, hogy Gáspár Bea is a színészre adta volna le a voksát, ugyanis Bea asszonyi is rajong Burkhardért.

A Rex felügyelő után feltűnt még a Cobra 11-ben is, valamint az Álomhajóban, és A hegyi doktor – újra rendel német sorozat két epizódjában is. Jelenleg is aktív, szinkronizálással is foglalkozik, és most a Blutige Anfänger német krimisorozat szereplője.

Gedeon Burkhard, a Rex felügyelő sztárja
Megnézem
Összes kép (6)

Ami a magánéletét illeti, a színészre nem jellemző, hogy sokat beszél a szerelmi életéről vagy a családjáról. Annyit azonban tudni lehet, hogy egyszer már megházasodott, igaz, nem sok időre: 25 évvel ezelőtt feleségül vett egy amerikai újságírónőt, de a frigy csak 3 hónapig tartott. Burkhardnak egy gyereke született egy olasz barátnőjétől: lánya, Gioia Filomena 2021-ben lesz 17 esztendős. A színész ismert arról, hogy mindig nála jóval fiatalabb párt választ magának, az évek során sok szép nővel láthattuk. Jelenlegi kedvese, Mary Ellen is fiatalabb nála. 

Tudj meg még többet kedvenc sorozatszínészeidről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top