nlc.hu
Sztárok

A 62 éves Galla Miklós akkor és most

A Besenyő család Margitkájaként lopta be magát az emberek szívébe a 62 éves Galla Miklós

A Karinthy-gyűrű körüli botrány miatt került hosszú idő után ismét a figyelem középpontjába a 62 éves Gallai Miklós, aki nem mellesleg 40 éve örvendezteti közönségét humorával.

Kevesen tudják róla, de Galla Miklós pályafutását kézbesítőként kezdte, majd később pop-rock-szakíró lett, de hamar rájött, neki nem ez az útja.  Az 1970-es évektől csatlakozott a Galaxis nevű zenekarhoz, ezután az Ikarusban, a Csontbrigádban és a GM49 formációban is zenélt.

Galla Miklós akkor és most

Galla Miklós pályája kezdetén. (Fotó: Story-Best x Archívum/smagpix) és a humorista napjainkban (Fotó: Galla Miklós/Facebook)

1981-ben megismerkedett Laár Andrással, a L’art pour L’art társulat atyjával. A találkozásnak köszönhetően megszületett a mindenki által kedvelt és szeretett Besenyő család, ahol Galla Miklóst a Besenyők Margitjaként zárt szívébe az ország.

Galla Miklós akkor és most

Ki ne tudná, ki ő? (Fotó: Story-Best x Archívum/smagpix)

A társulatnak egészen 1996-ig volt a tagja, majd felépítette saját karrierjét: 1999-ben önálló műsora futott az RTL Klubon Galla-Mappa néven, majd Koltai Róberttel szerepelt közösen KGG (Koltai-Galla Gála) címmel.

2017 óta állandó szereplője a Rádiókabarénak, a humora pedig az évek alatt mit sem kopott.

Galla Miklósnak 1996-ban találtak daganatot a testében, amelyet megoperáltak, majd sugárterápiával gyógyítottak. Korábban azt nyilatkozta, kétségbeesni sem volt ideje, családjának is csak utólag beszélt a betegségéről.

Karinthy-gyűrű botrány

2021 nyarán került ismét fókuszba a 62 éves humorista. Eredetileg idén neki ítélték a humoristák legnagyobb díjának számító Karinthy-gyűrűt. Az elismerést a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó előadójaként kapta volna, azonban az MTVA váratlanul visszavonta ezt a döntést, arra hivatkozva, hogy a humorista méltatlanná vált a gyűrűre, mert megbotránkoztató módon meztelenkedett a színpadon egy előadás során. Az eset után több pályatársa kiállt mellette. 

„Köszönöm, hogy Kőhalmi Zoltán és Puzsér Róbert is megvédtek. Egyébként az ominózus vetkőzés egy teljesen zárt körű rendezvényen történt, amelyen összesen hét személy volt jelen, mind ismerősök. Tehát semmiféle nyilvános meztelenkedés nem volt. Mához egy hétre kérem a teljesen ok nélkül visszavont, 40 év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet!”írta Galla Miklós közösségi oldalán. 

Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Fókusznak is, de nem hazudtolta meg magát, nem éppen megszokott testhelyzetben adott interjút.

„Ismét nyilatkoztam az RTL Klub Fókusz című műsorában. Szeretem fő műsoridőben, az egész országnak megmutatni, hogy szőrös a hónaljam. Én kértem, hogy így vegyük fel a riportot. A trikómon a Gallaxis című festményem látható. Köszönöm, Fókusz!” – írta.

Még több sztárhír:

(Nyitókép: Story-Best x Archívum/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top