nlc.hu
Sztárok

Nikolai herceg, a dán királynő unokája

Jóképű pasi lett a dán királynő unokája, Nikolai herceg

A 23 éves Nikolai herceg egyre keresettebb modell, ő azonban nem tekint hivatásként a modellkedésre.

Nikolai herceg, II. Margit dán királynő első unokája, Joakim herceg és Alexandra frederiksborgi grófnő fia 1999-ben született. A hivatalos megszólítása Őfelsége Nikolai dán herceg, montpezati gróf és jelenleg a hetedik helyet foglalja el a dán trónöröklési sorban. A szülei 2005-ben elváltak, öccsével, Félix herceggel együtt pedig megosztott felügyelet mellett nőtt fel. Édesapja második házasságából két féltestvére is van: Henrik herceg és Athena hercegnő.

A család Joakim herceg 50. születésnapján

A család Joakim herceg 50. születésnapján (Fotó: Ole Jensen/Getty Images)

A herceg a középiskola befejezése után a dán királyi hadsereg kétéves képzési programjába jelentkezett, ám két hónap után otthagyta, mivel úgy érezte, hogy a katonai karrier mégsem neki való. Ehelyett inkább beiratkozott a Koppenhágai Üzleti Iskola üzleti adminisztráció és  szolgáltatásmenedzsment szakára, melynek jelenleg is hallgatója.

Nikolai herceg

A párizsi divathéten, 2018-ban (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

A jóképű hercegre felfigyelt a modellszakma is. 2018 elején szerződtette le a Scoop modellügynökség és néhány hétre rá, a londoni divathéten, a Burberry bemutatóján debütált kifutói modellként. Júniusban ő nyitotta meg a Dior divatház férfi divíziójának új kreatív igazgatója, Kim Jones bemutatkozó divatshow-ját. A tervező mindemellett őt választotta az első kampánya egyik reklámarcának is. Az azóta eltelt három évben a herceg a Dior egyik állandó férfimodellje lett.

A dán királynő unokái társaságában

A dán királynő unokái társaságában (Fotó: Luca Teuchmann/Getty Images)

Nikolait édesapja már korábban felmentette a királyi kötelezettségek alól annak érdekében, hogy saját maga dönthessen a jövőjéről. „Nikolainak a saját terveit kell megvalósítania. Segíteni akarom az útján és igyekszem inspirálni, tanácsokkal ellátni, ha kell. Saját életet és karriert kell felépítenie. Éppen ezért nem szabad semmiféle hivatalos tevékenységbe kényszeríteni. Nem számít, hogy a királynő unokájaként, a jövőbeli király unokaöccseként és a következő király unokatestvéreként, mindig figyelni fognak rá” – nyilatkozta Joakim herceg egy dán lapnak. 

Nikolai herceg

Nikolai herceg szüleivel 2001-ben és a Dior kifutóján 2020-ban (Fotók: Getty Images)

A 23 éves herceg saját bevallása szerint egyébként inkább munkaként, mintsem hivatásként tekint a modellkedésre: „Nem akarok modellkarriert. Inkább munkának tekintenem, ami segíthet az utamon, miközben tanulok is belőle” – mondta erről.

Nikolai a magánéletét nem teregeti ki a nyilvánosság előtt, így azt, hogy van-e jelenleg párja, nem tudni. 

Olvass még a királyi családokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top