nlc.hu
Sztárok

Tom Daley olimpiai kardigánja

Elkészült a kötögető olimpiai bajnok kardigánja

Megmutatjuk, milyen lett és eláruljuk azt is, mi lesz a ruharadab sorsa.

A brit Tom Daley, aki társával, Matty Leevel néhány nappal ezelőtt megnyerte a férfi 10 méteres szinkron toronyugrást a tokiói olimpián, nem csupán a megmérettetésen nyújtott kiemelkedő teljesítményével hívta fel magára a világsajtó figyelmét, de kedvenc hobbijával is. A sportoló ugyanis imád kötni és a lelátón is ezzel foglalta el magát miközben a többi versenyszámot figyelte.

Tom Daley

Tom Daley imád kötni (Fotó: Ian MacNicol/Getty Images)

A sportoló mostanra el is készült olimpiai kardigánjával, melyet az Instagram-oldalán mutatott meg. A ruhadarabot stílszerűen a brit olimpiai csapat klasszikus, oroszlános-ötkarikás logója díszíti.

„Amikor kijutottam Tokióba, valami olyasmit akartam készíteni, ami emlékeztet  az olimpiára, amire a jövőben visszatekinthetek” – írta a képhez.

A posztban arra kérte a szurkolókat, hogy adakozzanak a Brain Tumor Charity nevű jótékonysági szervezetnek, mely a betegség kutatásával, illetve a kórban szenvedők és hozzátartozóik támogatásával foglalkozik. Daley személyes érintettsége, hogy édesapja 2011-ben agytumorban hunyt el, mindössze 40 évesen.

A műugró egyébként a kardigánon kívül egy kutyapulóvert, valamint egy éremtartót is készített Tokióban.

Olvass még a tokiói bajnokokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top