nlc.hu
Sztárok

Gregory Peck unokája, Ethan Peck

Ilyen jóképű fiatalember Gregory Peck unokája, Ethan Peck

Ethan Peck saját bevallása szerint soha nem beszélgetett nagyapjával a színjátszásról, de ma már sok kérdése lenne hozzá.

A hollywoodi legenda Gregory Peck első unokája, Ethan Peck 1986-ban született. Színészi pályafutását 9 évesen kezdte és főképp a tévésorozatok világában szerzett magának hírnevet, de feltűnt néhány mozifilmben is.

Gregory Peck, a fia Stephen Peck és unokája, Ethan Peck

Gregory Peck, a fia Stephen Peck és unokája, Ethan Peck 1991-ben (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Ethan a 2008-as Adopt a Sailor című produkcióban nyújtott alakításával elnyerte a legjobb színésznek járó díjat a Sonoma Filmfesztiválon. 2009-ben pedig a 10 dolog, amit utálok benned című filmből adaptált sorozat Patrick Veronáját játszotta, akit a moziváltozatban Heath Ledger alakított. “Nem éreztem nyomást, hogy a nyomdokaiba lépjek. Én a magam dolgát csináltam, ahogy ő is a maga dolgát – fantasztikusan” – mondta erről. 

Ethan Peck

A 10 dolog, amit utálok benned című sorozatban (Fotó: Randy Holmes/Walt Disney Television via Getty Images Family via Getty Images)

2019-ben aztán egy újabb ikonikus karakter találta meg: megkapta a fiatal Spock szerepét a Star Trek: Discovery című sorozatban. Azt mondja, szinte sokkot kapott, amikor értesítették a meghallgatás után. “Azt hiszem, akkor teljes pánikrohamot kaptam. Le kellett ülnöm a járdaszegélyre, és könnyeztem.… Le voltam nyűgözve és annyira hálás voltam. Rengeteg érzés tört rám, egy részem félt a felelősségtől” – idézte fel a színész egy interjújában. A forgatás előtt alkalma nyílt találkozni a legendás Spock, Leonard Nimoy családjával. “Leonard Nimoy gyermekei nyitottak, kedvesek és barátságosak voltak. Nagyon kíváncsiak voltak a felkészüléssel kapcsolatos terveimre.”

Ethan Peck

Spock szerepében (Fotó: Secret Hideout/Roddenberry Entertainment/CBS Television/Profimedia)

Saját bevallása szerint egyébként nem a nagyapja hatására választotta a színészi hivatást. “Az igazság az, hogy soha nem éreztem közel magamhoz. Nem sokat találkoztunk. Az apámmal azonban mély kapcsolatban vagyok, úgy érzem, tőle örököltem azokat a tulajdonságokat, amelyek Gregory Pecket is híressé tették. Apám nagyszerű ember”– fogalmazott Peck, aki 17 esztendős volt, amikor nagyapja meghalt. 

Gregory Peck és unokája, Ethan Peck

Gregory Peck és unokája, Ethan Peck (Fotók: Getty Images)

Egy másik nyilatkozatában elárulta azt is hogy, 2003-ban elhunyt nagyapjával soha nem beszélgettek a színészetről, de ma már sok kérdése lenne hozzá. Azt azonban nem szereti, ha összehasonlítják vele. “Minden tiszteletem az övé, de nem akarom, hogy hozzá hasonlítsanak. A lehető legjobb akarok lenni. Nagyon versenyző természetem van, az apám szerint ez minden Peckre igaz.”  

Így élnek a legendák leszármazottai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top