nlc.hu
Sztárok

Michael Keaton 70 éves lett

70 éves lett a világ első számú denevérembere, Michael Keaton

Kerek évszámot ünnepel a világ első számú denevérembere, Michael Keaton.

Michael John Douglas 1951-ben született, Pennsylvaniaban. Mivel a Golden Globe-díjas színész eredeti neve megegyezett szintén színész névrokonával, Michael Douglas-éval, Keatonra cserélte vezetéknevét.

A hét gyermek közül Michael volt a legfiatalabb a családban. Édesapja építőmérnök és földmérő, édesanyja háztartásbeli volt. Keatonról kevesen tudják, de igazi polihisztor: az egyetem elvégzése után dolgozott taxisként, fagylaltárusként, sőt, stúdióban technikai munkatársként is.

Michael Keaton 70 éves

Keaton 1979-ben. (Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images) és napjainkban, 70 évesen. (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

1977 óta színészkedik, 1979-ben a The Mary Tyler Moore Hour sorozatban játszott, és még ebben az évben szerepelt a karrierjében nagy áttörést hozó Working Stiffs című filmben, ahol James Belushival játszott együtt. 

Ha már Batman-filmek…

Óriási volt a felháborodás annak idején, amikor kiderült, hogy a mozivásznon elsőként Michael Keaton veheti majd magára a denevérember jelmezét. Itt azonban egyértelműen alaptalan volt a felzúdulás: bár korábban tényleg inkább vígjátékokban szerepelt, a színész szuperhősként is kitűnően teljesített.

Michael Keaton 70 éves

Ki ne emlékezne rá? Michael Keaton, mint Batman 1989-ben. (Fotó: Sunset Boulevard/Getty Images)

A Batman-filmek után, a Birdman című önéletrajzi ihletésű alkotás volt az igazán nagy dobása, amiben a 63 éves színész főszerepet játszott. A műfajilag nehezen behatárolható filmben egy kiöregedett hollywoodi sztárt alakított, aki egy saját maga által írt és rendezett Broadway-darabban akarja megmutatni a világnak, hogy korai volt még őt leírni. Keaton zseniálisan alakította a szerepet, aki az egyik kulcsjelenetben egy szál alsónadrágban rohan végig a Times Square-en. Ezt a részt éjjel kettőkor forgatták, és – eltekintve néhány tucat statisztától – valódi járókelők is kerültek a jelenetbe. Ők pedig tényleg megdöbbentek, amikor meglátták az őrülten rohanó sztárt, majd lázasan fotózni kezdték a telefonjaikkal, árulta el a színész a Telegraph-nak adott interjújából. Az alakítását Golden Globe-díjjal jutalmazták

Az idén 70. születésnapját ünneplő színész magánélete botrányoktól mentesen telik, 1982-1990 között Caroline McWilliams színésznő volt a felesége, akitől 1983. május 27-én született Sean Maxwell Douglas nevű fia. Sean a zeneiparban dolgozik, mint szövegíró és producer, olyan zenészekkel működött együtt, mint Christina Aguilera, David Guetta, Jason Derulo, Chris Brown és Olly Murs.

Érdekesség, hogy válása után 6 évig járt Courteney Cox-szal, a Jóbarátok Mónikájával.

Michael Keaton 70 éves

Hat évig alkottak egy párt, kétségtelenül ők voltak Hollywood legfurcsább sztárpárja. (Fotó: Jim Smeal/Getty Images)

Tavaly a The Wrap robbantotta, majd többek között a The Hollywood Reporter is megerősítette a hírt, miszerint a színész korai tárgyalásokat folytat a Warner Bros. stúdióval, hogy újra denevéremberként induljon hódító útjára az Ezra Miller főszereplésével készülő The Flashben. Ennél konkrétabb információ pedig azóta sem látott napvilágot a projektről, amit minden bizonnyal a koronavírus-járvány is hátráltat.

Mi lett velük?

 
(Nyitókép: Archive Photos/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top