nlc.hu
Sztárok

Blümchen akkor és most

41 évesen visszatért a popiparba a 90-es évek tinisztárja, Blümchen

Számos sikertelen próbálkozás után úgy tűnik, hazájában újra felfigyeltek a Boomerang egykori előadójára, a már negyvenes éveiben járó Blümchen, vagyis Jasmin Wagnerre.

1996 nyarán egy 16 éves német tinilány, Jasmin Wagner, azaz Blümchen tarolt a slágerlistákon Boomerang című dalával és persze a hozzá tartozó, emlékezetes görkoris klippel. Még ugyanebben az évben megjelent Herzfrequenz című debütáló albuma, majd sorra jöttek az újabb német, illetve angol nyelvű kislemezek is, többek között a Queen Bicycle Race című dalából készült feldolgozás. Bár a Boomerang sikerét egyik sem múlta felül, Blümchen neve nagyjából az ezredfordulóig stabilan a köztudatban maradt, majd a tinisztár-karrier szép lassacskán kifújt.

Az előadó ezt követő években Jasmin, illetve Jasmin Wagner néven, immár „felnőtt” énekesnőként igyekezett visszakapaszkodni az élvonalba, egymás után, szorgalmasan adta ki az új dalokat, illetve több stúdióalbumot is megjelentetett, a várt sikerek azonban rendre elmaradtak. Wagner ekkor színészi pályára váltott, elsősorban kőszínházi előadásokban szerepelt, de felbukkant néhány filmben és tévésorozatban is, igaz, inkább epizódszerepekben. Az énekléssel sem hagyott fel teljesen, ám saját dalok helyett főképp filmzenékhez kölcsönözte a hangját.

Jasmin Wagner

A Fehler im System című darabban a berlini Schlosspark Theater színpadán, 2017-ben (Fotó: Tristar Media/Getty Images)

2019-ben aztán elérkezettnek látta az időt a popiparba való visszatérésre. Computerliebe címmel új dalt jelentetett meg, majd feldolgozta egykori Herz in Herz című slágerét, sőt, még egy duettet is készített David Hasselhoff-fal, majd hakniturnéra indult Németországban, mely meglehetősen nagy érdeklődés mellett zajlott, az egyik helyszínen például 60 ezren voltak kíváncsiak az énekesnőre. Tavaly új lemezszerződést írt alá, idén nyáron pedig megjelentette Von Herzen című albumát, mely tisztességes teljesítménnyel a hivatalos német Top 100-as albumlistán a 6. helyig jutott. Szintén nyáron debütált Herzalarm című dala, melyet a német rapperrel, FiNCH-el közösen készített. Ez a szerzemény a 7. helyre került Németország hivatalos slágerlistáján, ami szintén jelentős siker. Bár a nemzetközi visszatérés egyelőre várat magára, úgy tűnik, hazájában újra érdemben felfigyeltek a 41 éves énekesnőre.

Jasmin Wagner

Jasmin Wagner a kilencvenes években és napjainkban (Fotók: Getty Images)

Wagner magánéletéről viszonylag keveset tudni. Ami biztos, hogy 2015-ben feleségül ment Frank Sippel svájci üzletemberhez, házasságuk azonban zátonyra futott és tavaly elváltak. Gyermekük nem született. „Az ember ünnepli az életet, ami tele van sikerrel, de kudarccal is, ez utóbbi azonban lehetőség is” – nyilatkozta válása után az énekesnő.

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top