nlc.hu
Sztárok

Lindsay Lohan botrányai és plasztikái

Lecsillapodott harmincas lett az egykori botrányhős, Lindsay Lohan

Az egykori tinibálvány botrányait mindenki premier plánból figyelhette a 2000-es években, miközben a színésznő a poklok poklát járta meg. Mostanra azonban úgy látszik, helyreállt a világ rendje a Lohan univerzumban.

Lindsay Lohan sajnálatos példája annak, mit tehet egy gyerekkel a hirtelen és túl korán jött siker. A 2000-es években a bulvármédia nem kegyelmezett senkinek, még egy tininek sem, és az egyik leghíresebb áldozata az akkor éppen kamasz színésznő volt.

Szeplős kislányból botrányhősnő

Lindsay Lohanre a legtöbben a Bajos csajokból és az Apád-anyád idejöjjön! című családi filmből emlékszünk – majd később a botrányai vették át a főszerepet. Az évek alatt az egykori kedves, szeplős tinisztárból botrányhősnő lett – ami tegyük hozzá, nem egyedi eset Hollywoodban –, a hullámvölgyeket mély szakadékok is tarkították, és több függőséggel is le kellett számolnia. Drog-és alkoholproblémákkal küzdött, a plasztikai műtétekre is rákapott már 17 évesen, és minél nagyobb bajban volt, annál inkább cikkeztek róla az újságok.

Lindsay Lohan akkor és most

Lindsay Lohan 23 éve és most
(Fotó: Barry King/WireImage/Getty Images és James Gourley/Getty Images)

A 2000-es években Lindsay Lohan óriási rajongótáborral rendelkezett, tinilányok istenítették, és lesték minden lépését. Már egészen kiskora óta a figyelem középpontjában volt: 3 éves kora óta modellkedett, majd első nagy sikere 12 évesen az Apád-anyád idejöjjön! volt, ezt követte a Nem férek a bőrödbe és a Bajos csajok.

Lindsay Lohan Jay Lenonál gyerekként
Megnézem
Összes kép (6)

A világhírű kamasz 17 évesen elért arra a pontra, hogy már nem tudta kezelni a sikert és az azzal járó óriási érdeklődést, így azzal igyekezett enyhíteni a stresszt, amivel éppen tudta: a bulizások, a drogok és az alkohol hármasával. A tinisztár megindult lefelé a lejtőn, 21 évesen letartóztatták kokainbirtoklás miatt, majd a rehabok és a bíróságok visszatérő vendégévé vált. Botrányai miatt egyre kevesebb filmszerepet kapott, és sokáig inkább a kicsapongásai miatt volt beszédtéma, mintsem a filmszerepei miatt.

Lindsay Lohan rabosítási fotói

2007-ben és 2010-ben két-két alkalommal, majd 2011-ben és 2013-ban is letartóztatták
(Fotó: Santa Monica Police Department via Getty Images és Los Angeles County Sheriff’s Department via Getty Images)

Dollármilliók mentek el drogokra, rehabra és ügyvédekre

Amikor Paris Hilton egykori bulitársa a csúcson volt, még az olyan filmekért is, mint az egyébként nem igazán sikeres Anya, lánya, unokája, is 7 millió dollár feletti gázsit tehetett zsebre. Oprah-nak 2 millió dollárért adott exkluzív interjúkat, és 1 millió dollárért vetkőzött a Playboynak. A többi sztárhoz hasonlóan Lohan sem csak színészkedett: kipróbálta magát az éneklésben, átütő sikert nem ért el, de az eladott lemezei is szépen hoztak a konyhára. Saját ruhamárkát is alapított, 6126 néven, ami szintén jó bevételeket generált.

A pénze azonban rohamtempóban fogyott: a féktelen bulik, a drogokra költött heti 5000 dollár, a rehabok és az ügyvédek díjai odáig juttatták, hogy a több millió dolláros vagyonából 2018-ra 800 ezer maradt, ami még mindig szép összeg.

Lindsay Lohan egy szír családnál
Megnézem
Összes kép (4)

Változást 2018 hozott a számára, amikor elhagyta az USA-t, Dubajba költözött, ahol megnyitotta a saját klubját Lohan Beach House néven, és saját valóságshow-t is kapott az MTV-n. A klub azonban nem jött be neki, ugyanis alig 1 év után be kellett zárnia, és – botrányok híján – az életére sem voltak annyian kíváncsiak, mint azt elsőre gondolták, így a valóságshow sem folytatódott.

Az azonban biztos, hogy a 35 éves színésznő sokkal kiegyensúlyozottabb már, mint néhány éve, és a viselkedése, világlátása miatt újra lehet példakép. Létrehozta saját ékszermárkáját, és bankár párjával együtt köszönik szépen, nagyon jól megvannak az Egyesült Arab Emirátusokban. Görögországban, Mykonoson saját privát strandot nyitott, készül egy új filmszerepre is, amit a Netflixen nézhetünk majd meg karácsony környékén, de azért a pihenésre is szán időt:

Instagram-posztjaiban azonban nemcsak szelfiket oszt meg, hanem rendszeresen felhívja a figyelmet az afganisztáni nők helyzetére, és a rászoruló gyerekek támogatására:

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top