nlc.hu
Sztárok

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea közös vállalkozása

750 milliót tolt Mészárossal közös vállalkozásába Várkonyi Andrea

Közös cégük dokumentumaiban hirtelen megjelent másfélmilliárd forintnyi követelés.

Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea fogtak 750 millió forintot – fejenként! -, odaadták valakinek, az összeget pedig beírták közös, a házasságuk előtt Mészáros érdekeltségi köréből „megszerzett” cégbe. Mindenki ért mindent? Nem baj, mi sem. A hírt a 24.hu írta meg, és mivel ők diplomatikusan fogalmazva egy kicsit jobban értenek az ilyesmihez, mint mi, szó szerint idézzük az erről szóló cikküket.

Első közös cégüket, az EKHO Belvedere Kft.-t augusztus végén szerezték meg a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól. A cégről azon kívül nem sokat tudni, hogy fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadása, üzemeltetése, a tulajdonosok pedig 50-50 százalékban érdekeltek a 50 milliós jegyzett tőkéjű vállalkozásban. Cégbírósági dokumentumok alapján azonban úgy tűnik, hogy a házaspárnak komolyabb tervei vannak: a cég megszerzésekor, augusztus utolsó napján ugyanis összesen 1,5 milliárd forintnyi követelést apportáltak a cégbe. A fejenként 750 millió forintos nem vagyoni hozzájárulás az EKHO Belvedere Kft. tőketartalékába került. Nagyon leegyszerűsítve: 

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is kölcsönadott valakinek vagy valakiknek 750-750 millió forintot és ezeket a követeléseket vitték be a közös bizniszbe.

A lap megjegyzi, hogy míg a férj ezt az összeget bármikor előrántja a zakója zsebéből, Várkonyi esetében kicsit nehezebb elképzelni, honnan teremtett elő ennyit. 

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esküvője

Ma lesz Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esküvője (Fotó Kép: nlc-montázs, Fotók: (b) MTI/Czeglédi Zsolt /// (j) Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu

További cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top