nlc.hu
Sztárok

Rebecca De Mornay akkor és most

Így néz ki most A kéz, amely a bölcsőt ringatja csillaga, Rebecca De Mornay

Amerikában a Kockázatos üzlet című Tom Cruise-film miatt ismerik a legtöbben a nevét, nálunk azonban A kéz, amely a bölcsőt ringatja című thriller gonosz dadusszerepe hozta meg az ismertséget Rebecca De Mornay-nek, aki sajnos még Hollywood azon korszakában lett sikeres, amikor a filmipar negyven fölött már eldobta a női sztárjait. Mi van vele mostanában?

Ha Rebecca De Mornay pár évtizeddel korábban születik, egészen biztosan egy lett volna Alfred Hitchcock szőkéi közül, hiszen minden megvan benne, amit a thrillerek mestere szeretett: a tehetség, a szépség, némi hidegség, kis távolságtartás és egy nagy adag rejtélyesség. Ez utóbbi nagy szerepet játszott abban, hogy elcsábította Tom Cruise fejét tündéri call girlként a Kockázatos üzlet című klasszikus tinikomédiában és a való életben is, ugyanis ők ketten közel három éven át jártak.

Rebecca De Mornay és Tom Cruise a Kockázatos üzlethez készített stúdiófotón (fotó: Profimédia)

Rebecca De Mornay és Tom Cruise a Kockázatos üzlethez készített stúdiófotón (fotó: Profimédia)

Ezután De Mornay sorra gyűjtötte az izgalmas szerepeket, de valódi mozicsillaggá a kilencvenes évek elején vált: A kéz, amely a bölcsőt ringatja című filmje majdnem egy hónapon át vezette az amerikai mozis bevételi listát, ezután pedig hirtelen mindenki Rebecca De Mornay-t akarta a készülő thrillere női főszereplőjének. Sajnos azonban sem a Don Johnsonnal forgatott Bűnben égve, sem az Antonio Banderasszal felvett Óvakodj az idegentől nem hozta az elvárásokat, pedig a színésznő mindent bevetett, és a korszak erotikus thriller-divatjához alkalmazkodva nem szégyenlősködött a kamerák előtt. Hiába csúszott be közben egy Milady szerep A három testőr egészen sikeres adaptációjában, Rebecca De Mornay a negyvenhez közelítve azon kapta magát, mint sok pályatársa: a filmstúdiók inkább a nála fiatalabb színésznőknek adtak újabb lehetőségeket.

Rebecca De Mornay A kéz, amely a bölcsőt ringatja című filmben (fotó: Profimédia)

Rebecca De Mornay A kéz, amely a bölcsőt ringatja című filmben (fotó: Profimédia)

De Mornay azonban nem esett kétségbe, és ugyan a szerepei mérete csökkent (olyan filmekben játszott mellékszerepeket, mint az Ünneprontók ünnepe vagy az Azonosság), ő kitartott a színészet mellett, közben pedig a családalapításra is fókuszált: 1997-ben és 2001-ben is született egy-egy lánya, akik ma már mindketten a húszas éveiket tapossák.

Rebecca De Mornay 2019-ben, egy vörös szőnyeges sajtóeseményen (fotó: Profimédia)

Rebecca De Mornay 2019-ben, egy vörös szőnyeges sajtóeseményen (Fotó: Profimédia)

A szerelmi élete igencsak változatos volt: hosszú kapcsolatai voltak, de egyik sem tartott tovább hat-hét évnél. Leghíresebb szerelme a zenész Leonard Cohen volt, akinek a halála után De Mornay agyondicsérte őt, és elmondta, mennyire hiányozni fog neki. A 62 éves színésznő manapság főképp anyaszerepekben látható: emlékezetes szerepe volt a Lucifer és a Jessica Jones című sorozatokban.

Hogyan néznek ki most a régi, nagy idők egykori sztárjai? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top