nlc.hu
Sztárok

Babicsek Bernát akkor és most

Zenészként is sikeres a Szeress most! egykori szépfiúja, Babicsek Bernát

A Szeress most! egykori Molnár Gábora az elmúlt években főleg színpadi színészként és zenészként tevékenykedett, nemrégiben azonban a tévésorozatok világába is visszatért.

Babicsek Bernát életében gyerekkorától kulcsszerepet játszik a zene, illetve a színpad. Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, színészmesterséget pedig a a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult. 23 éves volt, amikor a 2003-ban indult Szeress most! című sorozatban az egész ország megismerte. Molnár Gábor szerepében 2006-ig volt képernyőn. 2007-ben feltűnt a Buhera mátrix című magyar filmvígjátékban. 2010-ben aztán Barátok közt Bencsik Márkjaként tért vissza a képernyőre. A karakter 2018-ban egy rövid időre újra felbukkant a sorozatban.

Babicsek Bernát

Babicsek Bernát egykor és napjainkban (Fotók: Smagpictures)

A színész a televíziós munkák mellett színházi produkciókban is bizonyít. Az elmúlt években dolgozott többek között a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, illetve a Karinthy Színházban. Jelenleg a Turay Ida Színház társulatának tagja, de a Centrál Színház LIAison című előadásában is játszik, Pokorny Lia partnereként. A darab próbaidőszaka alatt a két művész össze is költözött néhány hétre. „Nagyjából az ötödik napon megbeszéltük, hogy ez az ért egy merész húzás volt – árulta el a 41 éves színész a Reggeliben néhány hete. – Be tudtunk iktatni pici pihenőket, de lényegében napi nyolc órákat dolgoztunk.”

A 41 éves Babicsek Bernát a színjátszás mellett zenészként is sikeres. 2012 óta Bernie Bellamy művésznéven a Paddy and the Rats nevű, ír punk kocsmazenét játszó zenekar tangóharmonikása. 

Tavaly egy szerep kedvéért 12 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg, mindössze két hónap alatt. „Kaptam egy szerepet a Fergeteges látogatás című darabban, melyben egy kisportolt karaktert kell megformálnom. Szinte végig félmeztelen leszek a színpadon, így nem volt kérdés, hogy ezért a szerepért előre kell dolgozni. Két hónap alatt 12 kilót adtam le, gyakran kérdezik, hogy mi volt a receptem, hogy csináltam, melyre általában csak azt felelem: szenvedéssel, és akkor a részletekről már nem szoktak érdeklődni. Napi két edzés volt a cél, reggel, illetve este, ami inkább hajnal és éjszakává alakult. Persze ezt az alvásidőből kellett ellopni, viszont időjárásfüggő, hogy épp mit lehetett csinálni. Emellett nagyjából 1600 kalóriát ettem, fehérjedúsan, tojás és zöldségek formájában. Úgy vélem, a színész teste a munkaeszköze, így nem volt kérdés, hogy meg kell csinálni” – nyilatkozta erről akkor.

Kisportolt alkatát azóta is megőrizte és idén ősszel alkalma nyílt a tévéképernyőn is megmutatni a Jóban Rosszban című sorozatban.

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top