nlc.hu
Sztárok

Az igazi Squid Game sikere

100 millióan nézték meg: az igazi Squid Game megdöntött minden rekordot

A valóságban játszott Squid Game a Youtube-on több mint 100 millió lejátszást hozott pár nap alatt, ezzel megdöntötte a Netflix nézettségi rekordjait is.

A Youtube-on állt elő az ötlettel a népszerű videós, Mr. Beast, hogy megvalósítja a közelmúlt legnagyobb dobásának és legnézettebb sorozatának számító Squid Game (magyarul: Nyerd meg az életed) játékait. A sorozat egy kissé szürreális és brutális játékot mutat be, melynek során gyerekjátékokban kell a résztvevőknek helytállni az óriási nyeremény érdekében. A csavar csupán az, hogy aki sikertelenül teljesíti a játékok feltételeit, arra halál vár.

Jelenet a Squid Game sorozatból

Jelenet a Squid Game sorozatból (Kép: IMDb)

A valóságban játszott Squid Game-ben persze szó sincs halálról (szerencsére). A 80 millió feliratkozóval rendelkező Mr. Beast nevű videós csupán annyit tett, hogy a csapatával együtt gondosan újraalkotta a sorozat legikonikusabb jeleneteit, megépítve a halálos játékok színterét, beleértve a Red Light Green Light-ot, a Honeycomb kihívás játszóterét és a hírhedt Glass Bridge-t is.

A videós – eredeti nevén Jimmy Donaldson – ezek után összetrombitált a követői közül 456 embert, akik magukra öltötték a Squid Game-ből jól ismert melegítőket és egyenruhákat, majd versenybe szálltak a kamerák előtt a 456 ezer dolláros fődíjért. Mindezt összehozni, megszervezni állítólag 1 millió dollárjába került a világhírű youtubernek. Természetesen gyilkolásról szó sincs, nem lőnek fejbe senkit a videókban, ha elhasal valamelyik játékban, az izgalom azonban úgy tűnik, így sem marad el, hogy nincs halálos tétje a játéknak: november 24-én tették fel a 25 perces videót, azóta több mint 122 millióan látták az élő Squid Game-et. Ezzel pedig maga mögé utasította a sorozat Netflixen elért rekordját, ami 111 millió nézőt jelentett egy hónap alatt.

Óvatosan a Squid Game-mel!

Egy belgiumi iskola figyelmeztette a szülőket, hogy 11 éves gyerekeket láttak, ahogy a játék egyik változatát játszották, és bántalmazták egymást, egy diák meg is sérült. Egy kelet-londoni iskolában is hasonló eset fordult elő, a tanulók saját verziókat csináltak a Squid Game játékaiból. A sorozatot 15 év fölöttieknek ajánlják, mert az epizódokban szex, erőszak és gyilkosság található, ám a széria a jóval fiatalabbakat is beszippantotta.

Via

Filmek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top