nlc.hu
Sztárok

Közteret nevezhetnek el Fábián Juliról

Közteret nevezhetnek el Fábián Juliról

A Fábián Juli Emlékalapítvány adománygyűjtő gálát rendez a nehéz helyzetbe került zenészek támogatására, és szeretnének egy közteret elnevezni az elhunyt énekesnőről.
Fábián Juli koncert közben

Adománygyűjtő gálát tart december 18-án, szombaton a Fábián Juli Emlékalapítvány a pandémia következtében nehéz helyzetbe került zenészek-kollégák támogatását célzó pénzalap előteremtéséhez.

A MagNet Fény Ünnepe című rendezvény az Andrássy úti Magnet Házban lesz. A gála bevétele alapozza meg azt a pályázatot, amelyet a Fábián Juli Emlékalapítvány a következő hetekben kiír. A fellépők között lesz az Ivan & the Parazol akusztik, a Supernem (Papp Szabi-Pulius Tibi duó), a Random Trip akusztik, az Aurevoir, a Szűkített Kvint, Szivák Zsolt (Cloud 9+) akusztik, Iván Szandra és Subicz Gábor (Ruby Harlem).

Az alapítvány azokon a zenészeken és kollégáikon akar segíteni, akik a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetben egészségügyi vagy szociális helyzetük, egészség-károsodásuk, a korral kapcsolatos problémáik vagy a számukra nem vállalható kockázat miatt tartósan vagy ideiglenesen nem tudják fenntartani magukat és/vagy családjukat.

A délutántól estébe nyúló eseményen minikoncertek, különleges zenei előadások, workshopok várják azokat, akik támogatni szeretnék a nehéz helyzetben lévő zenészeket az alapítványon keresztül. A rendezvény különböző kategóriájú támogatói jegyekkel lesz látogatható, a helyszín korlátozott befogadóképessége és a járványhelyzet miatt az esemény stream közvetítésen keresztül is elérhető lesz, szintén minimális támogatásért cserébe.

Szepesi Mátyás, az alapítvány vezetője a AC Newsnak azt mondta: amellett, hogy támogatják az alapítvánnyal a szakmabelieket, az is fontos, hogy Fábián Juli emlékét is ápolják. Az énekesnő hosszú, súlyos betegségben hunyt el 2017. december 16-án, tragikusan fiatalon, mindössze 37 évesen. 

„Jövőre lesz a jubileumi Paloznaki Jazzpiknik, ahol az egyik színpad Juli nevét fogja viselni. Ezen kívül az is tervben van, hogy egy bizonyos köztér az ő nevét viselje Budapesten. Ehhez elindítottuk a szükséges dolgokat, már találtunk egy olyan területet, ami még konkrétan nincs elnevezve, így beadtuk a szükséges papírokat az önkormányzatnak. Nem tudjuk még, mikor ér révbe a dolog, de szeretnénk, ha jövőre, Juli születésnapja körül megvalósulna” – ismertette a terveket Szepesi Mátyás. 

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: Facebook/Juli Fabian & Zoohacker)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top