nlc.hu
Sztárok

Kizárólag vintage ruhákban hajlandó járni ez a nő

Milliókat költ ruhára a nő, aki csak az 1940-es évek divatja szerint öltözik

Saját maga készíti a ruháit, de csak az eredeti korból származó anyagokból.

Költséges hobbija van a 45 éves Sarah Goodlad-nek, aki kizárólag a 20. század negyvenes éveiből származó vintage anyagokból készíti a ruháit, természetesen a kornak megfelelő szabással – írja a Metro. 

A nő eddig több mint 5000 fontot (kb. 2,1 millió forint) költött az alapanyagok beszerzésére, amelyek felhasználásával eddig több mint 300 ruhát, blúzt, nadrágot készített, de saját kézzel gyártja a fehérneműjét is. 

Vintage szövetegből varr ruhát magának ez a nő

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

“Mindig is imádtam a történelmet és a vintage divatot, különösen a világháborús időszakét” – mondta Goodlad a lapnak nyilatkozva. “Annyival kifinomultabban és elegánsabban öltöztek akkor az emberek. A modern divat világával össze sem vethetők az akkori minták és anyagok, ma már sokkal rosszabb minőségű minden.”

Sarah nemrég ellátogatott az Eden Camp War Museum egyik kiállítására is, ahol az egyik látogató kérdezgetni kezdte a kiállítási tárgyakról. 

“Nagyon zavarba jöttem és elmagyaráztam, hogy én nem itt dolgozom, csak szeretek így öltözni, ettől aztán ő jött zavarba” – tette hozzá nevetve. 

Egy-egy ruha elkészítése akár hónapokig is eltarthat. Goodlad azt is elárulta, hogy az alapanyag nagy részét az Egyesült Államokból szerzi be, mivel a háborús években az amerikaiakra nem vonatkoztak a hadi és beszolgáltatási törvények, így sokkal könnyebb a tengerentúlon korabeli szövetekre bukkanni. 

“A legdrágább anyag, amit valaha vásároltam egy harmincas évekből származó Hawaii-mintás anyag volt, amelyből 6,5 méter anyagért 250 fontot (kb. 108 ezer forint) fizettem” – mondta a régi ruhák rajongója. “Nem is tudok hozzálátni a munkához, amíg meg nem találtam a tökéletes mintájú anyagot.”

Bár Goodlad rajong a negyvenes évek szöveteiért, a háborús időszakot nem sírja vissza. 

A fotókért kattints a Metro cikkére!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top