nlc.hu
Sztárok

Wittek Máriát megrázta Kóbor János halála

Előkerült az Omega legendás énekesnője, Wittek Máriát megrázta Kóbor János halála

Wittek Mária öt évig volt az Omega énekesnője, de mindig is jó kapcsolatot ápolt Kóbor Jánossal.

Wittek Mária 1964-ben egy hirdetésre jelentkezve lett az Omega együttes énekesnője, majd 1969. február 15-én volt az utolsó közös fellépésük. Az 1971 májusában elhagyta az országot, de 10 évvel később újra fellépett egy magyar színpadon. 1988 óta Floridában él ékszerészként dolgozó férjével, ám a Kóbor Jánossal való kapcsolata azóta is nagyon szoros volt, amikor tudtak, beszéltek egymással. Őt is megrázta a legenda halála.

Kóbor János

Fotó: Neményi Márton

„Olyan volt nekem Mecky, mintha a testvérem lett volna. Nagyon megrendültem, amikor hallottam a halálhírét. Az én időmben a zenekar olyan volt, mint egy nagy család. Mindig nagy szeretetben és egyetértésben, veszekedés nélkül teltek a mindennapok. (…) Egy igazi legenda volt, egy idol, ha nem is tudott róla. Olyan volt a színpadon, mint egy angyal. Mindig ügyelt a megjelenésére, hogy a legjobb formáját hozza. Annyira közvetlen és barátságos volt, ám talán nem volt tisztában azzal, mit jelent ő nekünk és a rajongóknak. A halála nagyon nagy veszteség. Szerettem volna, ha ő is felveszi az oltást, hiszen én is megkaptam mindet. El is mondtam neki, amikor utoljára beszéltünk, hogy minden kétségét eloszlassam” – mondta a Bors megkeresésére az énekesnő, aki utoljára 2014-ben találkozott a zenekar tagjaival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top