nlc.hu
Sztárok

Csollány Szilveszter búcsúztatója

Kiderült, mikor helyezik végső nyugalomra Csollány Szilvesztert

Egy ország gyászolja az 51 évesen elhunyt Csollány Szilvesztert.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász decemberben kapta el a koronavírust, és került be egy soproni kórházba, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták. Később átkerült egy budapesti klinikára, ahol több mint egy hónapig küzdöttek érte, de sajnos sikertelenül – január 24-én feladta a harcot a szervezete.

Csollány Szilveszter búcsúztatóját február 9-én, szerdán 11 órakor a budapesti Farkasréti temetőben tartják.

A nyilvános búcsúztatón a gyászolók egy-egy szál virággal köszönhetnek el a tehetséges sportolótól. A szertartást – jó idő esetén – a ravatalozó előtti nyitott részen tartják meg. A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy viseljenek maszkot. A család kérése pedig, hogy a résztvevők mellőzzék a személyes részvétnyilvánítást.

Feburár 9-én búcsúztatják el Csollány Szilvesztert (Fotó: smagpix.com)

Feburár 9-én búcsúztatják el Csollány Szilvesztert (Fotó: smagpix.com)

Csollány Szilvesztertől nemcsak a családja, rokonai és barátai vesznek végső búcsút, hanem a teljes sporttársadalom is. Saját halottjának tekinti a Magyar Torna Szövetség saját halottjának tekinti, mint ahogy az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és Gyomaendrőd Önkormányzata is.

Az eseményen az EMMI részéről dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, az olimpiai család nevében dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mond beszédet, valamint a Magyar Torna Szövetség elnöke, dr. Magyar Zoltán is búcsúbeszédet tart. A család nevében Mórádi Zsolt, a család barátja emlékezik meg az olimpikonról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top