nlc.hu
Sztárok

Józan László édesapja Ukrajnában van

Józan Laci: „Apukám jól van, de úgy döntött, hogy csak akkor jön, ha nagyobb probléma lesz”

Józan Laci aggódik az Ukrajnában ragadt barátaiért és családtagjaiért.

Csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát. Azóta sem csillapodtak a kedélyek, bár tegnap délelőtt összeült az orosz és az ukrán delegáció, hogy megbeszéljék követeléseiket. Egyelőre nem jutottak dűlőre, Ukrajnában jelenleg is harcolnak. Több Kárpátaljáról származó ismert ember megszólalt az utóbbi napokban, a mai Reggeliben Józan László mondta el, hogy mi a helyzet most szülőhazájában. 

A színész családjának nagy része átjött Magyarországra, nála húzzák meg magukat, de az édesapja Ukrajnában maradt. Szinte óráról órára változik a helyzet, Laci azt mondja, a háború kezdete óta az élelmiszerek másfélszer annyiba kerülnek, üzemanyagból pedig maximum 20 litert lehet tankolni egy benzinkúton.

„Apukám jól van. Úgy döntött, hogy akkor jön, ha nagyobb probléma lesz. A családom növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozik, most, hogy mindenki eljött, ezért valakinek gondoznia kell az állatokat. Apukám úgy van vele, hogy nem hívhatják be, ezáltal biztonságban van, de összepakolt, ha esetleg nagyobb a baj, akkor azonnal megyek érte. (…) Tegnap este érkezett meg a családom másik része, akiket az egyik barátom lakásában tudtam elszállásolni. Vannak még kint közeli családtagok kisgyerekkel is, őket még mentjük, ahogy tudjuk” – mondta Józan Laci a Reggeliben.

józan laci

Józan Laci (Fotó: RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top