nlc.hu
Sztárok

Sorozatötlet ellopásával vádolják Kalamár Tamást

Sorozatötlet ellopásával vádolják Kalamár Tamást, a Barátok közt producerét

A vád szerint Kalamár Tamás, a Barátok közt producere jogtalanul használta fel Köbli-Sík Viktória Szerelemkereső című regényét az Oltári csajok című sorozathoz.

Kalamár Tamás 23 éven át volt a legsikeresebb magyar sorozat, a tavaly véget ért Barátok közt producere, ám most elsőrendű vádlottja egy büntetőügynek: két társával együtt szerzői jog 100 milliós vagyoni hátrányt okozó megsértésével vádolja őket az ügyészség – írja a Blikk.

A vád szerint Kalamár vezető producerként jegyezte a 2017-ben, az RTL II csatornán bemutatott Oltári csajok című sorozatot, de a történet ötletét máshonnan vették át. Köbli-Sík Viktória Szerelemkereső című regényét dolgozták át, ám ezt sehol sem jelezték, az írónő egy forintot sem kapott a produkció után. 

Az engedély nélküli átdolgozás és megfilmesítés miatt az írónőnek 100 millió forint vagyoni hátránya keletkezett.

Kalamár Tamás Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjének közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítésén az Urániában 2018-ban

Szerzői jog 100 milliós vagyoni hátrányt okozó megsértésével vádolja az ügyészség Kalamárt Tamást és két társát (Fotó: Smagpictures.com / Zoltán Nagy)

A botrány nem most pattant ki, Köbli-Sík Viktória már korábban is hangot adott annak, hogy ellopták az ötletét. Tavaly emeltek vádat Kalamár és két társa ellen, az első tárgyalást kedden tartották volna, ám egyelőre elnapolták.

Egyelőre nincs miről beszélni, annyit viszont elmondhatok, hogy teljesen alaptalan az ellenem felhozott vád

– mondta Kalamár Tamás az ügyben.

Az írónő korábban arról beszélt, hogy a könyvében sok személyes történet van. „A regény ellopása azért is fájó, mert úgy éreztem, ellopták az életemet” – fogalmazott Köbli-Sík Viktória.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top