nlc.hu
Sztárok

Curtis testvérére életfogytiglan várhat

Életfogytiglant kértek Curtis testvérére és társaira a volt focista meggyilkolása miatt

Gyilkosság miatt emeltek vádat.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Curtis bátyja, Sz. Lajos és két társa, H. László és L. Istvánnal szemben, a tizenhárom évvel ezelőtti, Katzenbach Imre-gyilkosság miatt

Curtis é bátyja

Curtis és bátyja Sz. Lajos

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta, életfogytiglant kértek a három férfire előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés miatt. Azt is hozzátette, a három vádlott tagadta a bűnösségét, és azt állítják, hogy nem követték el a bűncselekményt. A másodfokon eljáró bíróság ismét letartóztatásba helyezte a három férfit, akiket még decemberben, nyomkövetővel engedtek szabadon

Az eljárás adatai szerint egy vállalkozás vezetői bízták meg az egyik gyanúsítottat, hogy ölesse meg a sértettet, Katzenbach Imrét, az MTK korábbi labdarúgóját, amiért több mint félmilliárd forinttal tartozott nekik. A megbízók attól is tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során a sértett terhelő vallomást tehet rájuk. 

Az emberölés végrehajtásával meggyanúsított két férfi cselekménye társtettesként, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölésnek minősülhet, míg harmadik társuké felbujtóként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés megállapítására alkalmas. Ezek a cselekmények akár életfogytiglannal is büntethetők. A gyanúsítottak közt van Sz. Lajos is, Curtis bátyja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top