nlc.hu
Sztárok

Wossala Rozina régi fotókon

Wossala Rozina: 8 év alatt rengeteget változott az ország egyik kedvenc gasztro híressége

Wossala Rozinát 2014-ben láthattuk először az RTL Klub Konyhafőnök című műsorában, ahol ugyan második helyezést ért el, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy beindítsa a karrierjét.

Wossala Rozina nem édesanyja által lett ismert, saját maga dolgozott meg a sikereiért. Elsősorban a gasztronómia az útja, de az évek alatt láthattuk már televíziós műsorvezetőként is, sorozatszínészként is, most pedig elképesztő átalakulása miatt is a középpontba került.

Wossala Rosina nem édesanyja által szeretett volna sikereket elérni

A Konyhafőnök 2014-es évadjában volt egy lány, aki nagyon, de nagyon elszánt volt, és többen fogadtunk volna arra, hogy ő fogja megnyerni a versenyt. Wossala Rozina ugyan második lett a gasztro vetélkedőben, végül mégis az egyik legnagyobb nyertese a műsor történetének.

Wossala Rozina a Konyhafőnökben

A Konyhafőnök 2014-es évadjában még versenyzőként szerepelt
(Fotó: smagpictures.com)

A gasztro mellett sokáig a színészkedést is érdekelte, édesanyja, Kánya Kata színésznő azonban mindig is távol akarta tartani a színpadtól. Az RTL Klub 2016-os Portré című műsorában Rosina azt mondta, hogy bár anno erősen élt benne a vágy, hogy színész legyen, mostanra örül, hogy nem vágott bele:

„Nagyon kiszolgáltatott szakmának tartotta, amiben teljesen igaza volt. Tudta, hogy ha beengedne engem a színházba, és látnám, mi folyik a színfalak mögött, akkor az megfertőzne, és semmi más nem létezne számomra. Valószínűleg ebben is igaza volt, hiszen nagyon megmaradt bennem az a pár alkalom is, amikor bemehettem vele. Tudatosan tartott el ettől a pályából, és így utólag azt mondom, jól tette!”

Habár szerencsésnek tartja magát, hogy soha nem azért kellett dolgoznia, hogy a napi betevője meglegyen, elmondása szerint mindig is tett azért, hogy elérje a céljait. A maga jogán szeretett volna sikeres lenni, nem pedig ismert édesanyja révén.

A színpad helyett a tűzhely és a kamera előtt tudott kiteljesedni

Konyhafőnök idejére már világos volt, hogy él-hal a gasztronómiáért, és nagy álmát, hogy éttermet nyit, nem sokkal a műsor után meg is tudta valósítani: 2015-ben megnyitotta a Bestiát. Ezzel párhuzamosan a televíziózásba is belemerült: a Konyhafőnökben Vajda Pierre-t váltotta, mint zsűritag, majd két saját műsort is kapott az RTL Klubon.

Wossala Rozina, Fördős Zé és Sárközi Ákos
Megnézem
Összes kép (4)

Legutóbb a Profi a konyhámban címmel, amiben a sztárokat izzasztotta meg a konyhai tudásukat tesztelve. 2018-ban aztán a színészkedésbe is belekóstolt egy rövid időre, ugyanis szerepet kapott a Barátok köztben, ahol saját magát kellett alakítania:

„Minden fontos mérföldkőnél felhívom anyukámat, most is ezt tettem. Ő is nagyon örült, hogy láthat a képernyőn a sorozat szereplői között. Nem tudom, mennyivel lett volna nehezebb, ha esetleg egy felvett szerepet kellett volna betanulnom, de jólesett, hogy a színészek ismerősként fogadtak.”

Ugyanebben az évben leigazolt 1,5 évre a Reggeli című műsor műsorvezetőjének, amit imádott, de a korai kelés elmondása szerint nem az ő műfaja:

„Azt gondolom, hogy egy tisztességes kocsmáros 3:30-kor fekszik, nem ekkor kel. A Bestia étteremben, amit üzemeltetek, a szeptember mindig a megújulás időszaka, úgyhogy vettem a bátorságot, és nemet mondtam a továbbiakban a Reggelire.”

Wossala Rozina 2021-ben

2021-re teljesen átalakult
(Fotó: smagpictures.com)

A magánéletéről szinte semmit sem tudni, nagyon ritkán nyilatkozik róla, de arról mostanában egyre többet, hogy rengeteget fogyott.

Az életmódváltása 3 évvel ezelőtt kezdődött, egy Costa Rica-i út után. Léböjtöt is tartott, és azóta kialakította a számára megfelelő étrendet, amit a mai napig tart:

„Reggel ébredés után iszom egy préselt levet, amit magam készítek egy szuper kis juicer segítségével. Ebben van zeller, gyömbér, alma és citrom, majd nagyjából 10 óra körül reggelizek. Sokszor tojásos ételt készítek, rengeteg zöldséggel. A második, ha úgy tetszik, a fő étkezésemet pedig délután 5, de legkésőbb 6 óra körül fogyasztom el, ami legtöbbször leves, vagy saláta.”

Olyan, mintha teljesen kicserélték volna, rendszeresen sportol, fut, biciklizik, és a félmaratonra is szeretne benevezni majd, ha eléri, hogy egy huzamban le tud futni 15 kilométert. Látszik, hogy jól érzi magát a bőrében.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top