nlc.hu
Sztárok

Emiatt nem lett világsztár Zámbó Jimmy

Zámbó Jimmy ezért nem futott be Amerikában

Minden vágya az volt, hogy világsztár legyen.

Pályája csúcsán Zámbó Jimmy az amerikai Warner Music Group magyar alkiadójánál, a Magneotonnál írt alá lemezszerződést, halála után pedig még világrekordot is döntött azzal, hogy egy rövid ideig az ő 13 albuma állt a lemezeladási lista első 13 helyén. Ezt az elképesztő sikert azonban ő már nem érhette meg, pedig minden vágya az volt, hogy világsztár legyen. A Fókusz utánajárt, miért nem jött össze az amerikai álom a magyar popzene királyának.

Zámbó Jimmy

Sokáig kacérkodott az amerikai karrierrel Zámbó Jimmy (Fotó: Smagpictures.com / Story-Best x)

Zámbó Jimmy úgy vélte: ahhoz, hogy valaki Amerikát be tudja venni, ahhoz ott kell élnie. „Olyan szerződéseket kínáltak, amik kötöttek volna ahhoz, hogy a családommal menjek ki. Én 3 évig éltem kint, nem sok kedvem van elmenni Magyarországról. (…) Én nem akarok elköltözni Magyarországról, ehhez meg az kellene. Úgy nem fognak beléd feccölni 50 millió dollárt, hogy te most Magyarországról. Ez így nem működik. Ez úgy működik, hogy egy 5 éves szerződést aláírsz, és akkor tokostól-vonóstól megvett téged az a menedzser. Ehhez meg nincs kedvem” – fejtette ki 25 évvel ezelőtt az énekes a szlovákiai Nagymegyeri TV-nek adott interjújában.

Jimmy angolul ritkán énekelt, akkor is csak pár szót, de ez nem jelentette azt, hogy a varázslatos hangja ne bűvölné el még ma is az amerikai hallgatóságot. 

„A Jimmy egy álmodozó volt. Ő elképzelt tényleg egy világot magának, ahova belehelyezte, hogy mi az, amit ő szeretne és hajlandó volt magát becsapni az álmaiért és nem nagyon számolt ezeknek a következményeivel. (…) Messze volt Amerika, és az információk nem úgy kerültek egyik másodpercről a másikra, akár ide Magyarországra, hanem: ‘hátha igaz’” – nyilatkozta Joós István, a Magneoton kiadó vezetője.

Ami Zámbó Jimmy amerikai kalandjait illeti, minden bizonnyal ez is kiderül majd a róla készülő életrajzi ihletésű sorozatban, amelynek a forgatásai már javában zajlanak.

Olvass még Zámbó Jimmy-ről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top