nlc.hu
Sztárok

Audrey Hepburn unokája, Emma Ferrer

Festőművészként csinált karriert Audrey Hepburn unokája, Emma

Audrey Hepburn elsőszülött unokája soha nem akarta, hogy a nagyanyjával azonosítsák. Saját képességeivel és tudásával igyekszik érvényesülni.

Audrey Hepburn öt unokája közül az első, Emma Kathleen Hepburn Ferrer 1994-ben, Svájcban született, a színésznő idősebbik fia, Sean Hepburn Ferrer és a férfi második neje, Leila Flannigan kapcsolatából. A legenda sajnos már nem találkozhatott az unokájával, mivel az azt megelőző évben hunyt el. 

Emma 4 éves volt, amikor a család Los Angelesbe költözött, szülei azonban őt, illetve testvéreit óvták a reflektorfénytől. 14 évesen Olaszországba küldték, ahol előbb a Firenzei Nemzetközi Iskolában, majd a Firenzei Művészeti Akadémián tanult. 2014-ben aztán egyszeriben a figyelem középpontjába került, amikor a Harper’s Bazaar szeptemberi számában modellként debültált: a lapban Audrey Hepburn stílusát idéző szettekben pózolt. Ezt követően modellszerződést kapott és olyan márkák kampányarca lett, mint a Dior, a Givenchy vagy a Tiffany&Co. 

A Harper's Bazaar 2014 szeptemberi száma

A Harper’s Bazaar 2014. szeptemberi száma

Annak ellenére azonban, hogy modellként egyre több felkérést kapott, a tanulmányait nem hagyta félbe és végül festőművészként szerzett diplomát. 

A 28 éves Emma jelenleg Brooklynban él. Elsősorban festészettel, illetve alkalmanként még modellkedéssel foglalkozik, valamint kurátorként is dolgozik. Mindemellett színésznőként is kipróbálta magát: a tavaly bemutatott The Man in the Attic című filmben alakított egy mellékszerepet. Nem tartja kizártnak azt sem, hogy a jövőben további filmszerepeket is vállaljon.

„Nem akartam, hogy vele azonosítsanak, nagyon szerettem volna megmutatni, hogy én ki vagyok, saját identitást  akartam – mondta egy 2018-as interjújában, amikor arról kérdezték, milyen érzés egy ikon unokájának lenni. – Tényleg elég ijesztő volt, mert nagyon féltem, hogy minden a nagymamám miatt történik velem.”

Egy másik nyilatkozatában megemlítette ugyanakkor, hogy szeretne olyan erős, együttérző, elegáns és kedves nő lenni, amilyen Audrey Hepburn volt.

Emma Ferrer

Emma Ferrer (Fotó: Nicholas Hunt/Getty Images for UNICEF)

Nagyanyjához hasonlóan Emma számára is meghatározó a jótékonysági munka. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával, illetve az UNICEF-fel is együtt dolgozik, mely szervezetnek Hepburn egykor a jószolgálati nagykövete volt. „Soha nem tanítottak jótékonykodni. Belém ivódott, mindig is az életem része volt” – mondta erről Ferrer, aki a kiállításaiből származó bevételek egy részét is gyakran karitatív célokra ajánlja fel.

Emma egy aranyláncot és néhány Ralph Lauren garbót őriz Audrey Hepburn hagyatékából.

„Vicces kapcsolatom van ezekkel a tárgyakkal. Őszintén szólva elfelejtem, hogy a pulóverek az övéi voltak, és rendszeresen hordom őket. Aztán eszembe jut, hú, ez Audrey Hepburné volt, talán nem kellene összefestékeznem. De az aranyláncot még soha nem is hordtam, mert félek, hogy elveszítem. Valószínűleg ez a legértékesebb dolog, ami a birtokomban van” – nyilatkozta a New York Postnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top