nlc.hu
Sztárok
Kicsoda John F. Kennedy unokája, Jack Schlossberg?

John F. Kennedy unokájáért megőrül a net

John F. Kennedy unokája, Jack Schlossberg nemcsak a nagyapja megnyerő külsejét örökölte, hanem a politikai affinitását is.

A 31 éves Jack Schlossberg két dologgal vonta fel magára az internet figyelmét. Egyrészt az emberek szeretik őt nézni – nem véletlenül: Jack a híresen jó genetikával megáldott Kennedy-család tagja. Édesanyja Caroline Kennedy, az egykori amerikai elnök, John F. Kennedy lánya, apja pedig a designer, Edwin Schlossberg. Másrészt azért került a netezők fókuszába, mert markáns politikai véleménye van. Ezt azonban egészen meglepő módon fejti ki.

Jack Schlossberg

Fotó: Nathan Congleton/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Amerikában hasonlóan forrongó a politikai hangulat, mint itthon – csak őket Donald Trump újraválasztása fenyegeti. Trump mellett egyébként egy másik politikus is versenybe szállt az elnöki címért: Robert F. Kennedy Jr. (Schlossberg unokatestvére). RFK Jr. oltásellenes, számos összeesküvés-elmélet támogatója és gyártója, így talán nem is olyan meglepő, hogy a családjának több tagja is arra buzdítja az amerikaiakat, hogy NE szavazzanak a férfire. Köztük Jack is.

Mém kapitány

Schlossberg a hagyományos politika csatornákon túl a közösségi médián is kifejti nézeteit. Jack különböző karaktereket kreált, akiken keresztül minden témára kitér. Jimmy például egy bostoni fickó, aki Robert F. Kennedy Jr-t szidja. A brit Tiny Timy nem érti, miért gondolják úgy a republikánusok, hogy a testi önrendelkezés témájába csak a vakcinák férnek bele, az abortusz már nem. A Jack által alakított Vlagyimir Putyin pedig annyi tesz hozzá a párbeszédhez, hogy egyszerűen rajong RFK Jr-ért.

De ahhoz, hogy ezek a mémesített formában közvetített üzenetek eljussanak az elsősorban fiatal közönségéhez (és márpedig eljutnak), Jacknek ki kellett építenie egy kissé furcsa, de nagyon megkapó közösségi média jelenlétet. Egészen random dolgokról posztol. 

A követőinek megmutatta, hogyan tud puszta kézzel feltörni egy kókuszdiót. Elment a Meleg szemmel Antoni Porowskijával egy Shawn Mendes-koncertre, és onnan közvetített. Nemrég pedig egy énekes-táncos videót tett közzé, amiben a The Beatles Ticket to Ride című számát idézte meg. 

A fiatal Kennedy-unoka bizarr humora, politikai nézetei és azok egyedi kommunikálása egyre nagyobb rajongótábort szerez a srácnak. Így talán érdemes lesz nekünk, magyaroknak is megjegyezni a Jack Schlossberg nevet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top