nlc.hu
Sztárok

Filmes párosok, akik között óriási a korkülönbség

6 filmes páros, akik között óriási volt a korkülönbség

Tudtad például, hogy Laura Dern és Sam Neill között a Jurassic Park idején 20 év különbség volt? A legtöbbünknek – a színészekkel együtt – ez csak most tűnt fel. De nem ők az egyetlenek, akiket megdöbbentő korkülönbséggel boronált egy párrá Hollywood a filmvásznon.

Amikor Laura Dern és Sam Neill a ’90-es évek elején forgatták a Jurassic Parkot, 26 és 46 évesek voltak, a két évtizednyi korkülönbség azonban akkoriban senkinek sem szúrt szemet. Ám most, hogy a Jurassic World: Világuralom kapcsán a két színész és karaktereik újra egymásra találtak, Dern, Neill és úgy általában a közönség végre realizálta a sokkoló számokat.

„Csak most, hogy a patriarchátussal kapcsolatos kulturális tudatosság pillanatában visszatértünk jöttem rá, hogy »Azta! Nem egyidősek vagyunk?«”

– mondta a színésznő a megdöbbentő korkülönbségre reflektálva. Mindez pedig felveti a kérdést: kik azok a filmes párosok, akik ennyire nem voltak egy korosztály (és ezt senki észre sem vette)?

Gengszterosztag

A 2013-as gengszterfilmben az akkor 25 éves Emma Stone a nála 28 évvel idősebb Sean Penn barátnőjét játszotta. A korkülönbségre viszont senki nem kapta fel a fejét… Valószínűleg azért, mert a film nagy részében Emma karaktere valójában a korban sokkal hozzáillőbb Ryan Gosling által megformált Jerrybe volt szerelmes. (Bár az is igaz, hogy a gyakran egy párt alakító Stone-Gosling páros között is van 8 év, a férfi javára.)

Megdöbbentő korkülönbségek színészek között

Emma Stone és Sean Penn a Gengszterosztagban (Fotó: Profimedia)

Briliáns csapda

Catherine Zeta-Jones és Sean Connery karakterei egy párt alkottak a Briliáns csapda című filmben, amiben egyetlen egyszer sem tértek ki arra, hogy a két szereplő között egy nagyon kemény, 39 éves szakadék van. Lévén Zeta-Jones 30, Connery 69 éves volt…

Megdöbbentő korkülönbségek színészek között

Sean Connery és Catherine Zeta-Jones a Briliáns csapdában (Fotó: 20th Century-Fox/Getty Images)

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

A Birdman színészei, Andrea Riseborough és Michael Keaton közti kapcsolat nem a film központi témája volt, ezért a közönség nagy részének valószínűleg fel sem tűnt a három évtizedes korkülönbség. Pedig a forgatás idején Riseborough 30 éves volt, míg Keaton dupla annyi: 60.

Megdöbbentő korkülönbségek színészek között

Andrea Riseborough és Michael Keaton a Birdmanben (Fotó: Profimedia)

Tökéletes gyilkosság

Ellenben a lista korábbi szereplőivel, a Tökéletes gyilkosságban kifejezetten fontos szerepet játszik a főszereplők életkora közti különbség. Gwyneth Paltrow (akkor még csak 25) mégis kifejezetten furának érezte Michael Douglas (a forgatáskor 53) feleségét játszani – főleg, hogy Douglas régi családi barátja volt a fiatal színésznőnek. „Egyértelmű, hogy egy kicsit para lenne, ha a való életben is hozzámennék Michaelhöz… Kifejezetten kellemetlen a köztünk lévő korkülönbség” – mondta a szituációról akkoriban Paltrow.

Megdöbbentő korkülönbségek színészek között

Michael Douglas és Gwyneth Paltrow a Tökéletes gyilkosság című filmben (Fotó: Profimedia)

Nagy Sándor, a hódító

Ez most egy kicsit ki fog lógni a sorból, több szempontból is. Egyrészt ez most nem a hatalmas korosztályi szakadék miatt került fel a listára, hanem azt mutatja, milyen mostohán bánik Hollywood a 30 feletti nőkkel. Másrészt pedig a következő színészek nem szerelmeseket, hanem anyát és fiát alakították. Kapaszkodj meg, de a Nagy Sándor, a hódító című filmben az akkor 30 (!) éves Angelina Jolie kapta meg a Nagy Sándort megformáló Colin Farrell édesanyjának (!) szerepét. A színész csupán egyetlen (!) évvel volt Jolie-nál fiatalabb, azaz 29 éves volt.

Megdöbbentő korkülönbségek színészek között

Angelina Jolie és Colin Farrell a Nagy Sándor, a hódító című filmben (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top