nlc.hu
Sztárok

dr. Borbély Zoltán képviseli L.L. Junior elhunyt fiát

Sztárügyvéd képviseli L.L. Junior elhunyt kisfiát, Dávidkát

A szülők közt kialakult komoly érdekellentét miatt kérte fel a rendőrség az ügyvédet,

Június 19-án állt bíróság elé L.L. Junior exfeleségének, Hopp Csillának a barátnője, P. Kármen, aki ellen év elején emeltek vádat, miután úgy ítélték meg, ő lehet a felelőse annak, hogy 2019 augusztusában L.L. Junior kisfia, Dávidka egy közúti balesetben elhunyt. 

L.L. Junior

L.L. Junior (Fotó: Instagram)

A nő nem tett tanúvallomást a bíróság előtt, ám kiderült, a rendőrség kijelölt egy szakembert a sértett, azaz Dávidka képviseletére is. Ez a szakember az ismert közlekedési szakjogász, dr. Borbély Zoltán. „Úgynevezett ügygondnoknak rendeltek ki, az én feladatom a sértett, jelen esetben a tragikusan elhunyt kisfiú érdekeinek képviselete. Anno a nyomozás során azért tartotta szükségesnek a kirendelésemet a rendőrség, mert a szülők közt komoly érdekellentét alakult ki” – nyilatkozta a Blikknek Borbély.

„Ez egyáltalán nem hálás feladat, sőt, kifejezetten nehéz. Szülőként magam is pontosan tudom, hogy nincs annál nagyobb büntetés az élettől, mint mikor valaki elveszíti a gyermekét. Amikor az édesanya ellen megszüntették az eljárást, lehetőségem lett volna panasszal élni, de nem tettem meg, mivel tudom, hogy a szülő azonnal megbűnhődött, amikor meghalt a fia. Jelen eset lelkileg nehezebb, mint jogilag, az azonban nagyon jó hír, hogy egy igen tapasztalt és kiválóan felkészült bíró tárgyalja az ügyet. A bírói gyakorlat szerint ilyen esetekben felfüggesztett szabadságvesztést szabnak ki ítéletként, ám ezen döntésnél is fontos az emberség a hatóságok részéről. Az én feladatom, hogy az elhunyt kisgyermek jogait képviseljem, és bizony nem könnyű megállapítani vagy állást foglalni, hogy kinek vagy kiknek és milyen mértékben volt felelősségük abban, hogy a tragédia bekövetkezett, ám az ügyészség állást foglalt a kérdésben, ugyanis csak egy ember ellen emelt vádat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top