nlc.hu
Sztárok

Cseh Laci kiskamaszként

Ritka alkalom: kiskamaszkori fotót mutatunk Cseh Laciról

A 36 éves sportoló támadások kereszttűzébe került az elmúlt hetekben. Mutatjuk, hogy festett kiskamaszként.

Cseh Laci alig múlt 4 éves, amikor megtanult úszni, és nem is akárkitől: az Egerszegi Krisztinát is edző Kiss Miklóstól.

Cseh Laci kiskamaszként

Cseh Laci négy éves volt, amikor elkezdett sportolni (Fotó: solwee/Archívum Story-Best )

A sportolót egyből a Spartacus vette gondozásába, és sportpályafutását az édesapja is egyengette. Karrierjét azonban az egészségi állapota nem könnyítette meg: gyerekkorában asztmát diagnosztizáltak az úszónál, és az is kiderült, hogy a tüdőkapacitása kisebb, mint a versenytársainak. Cseh azonban továbbra is edzett, a kitartása pedig 2002-ben kifizetődött: a riesai rövidpályás Európa-bajnokságon bronzérmet nyert 400 méter vegyesúszásban.

Cseh Laci kiskamaszként

Cseh Laci 2018-ban (Fotó: Korponai Tamás/solwee)

A hátúszásban és vegyesúszásban is jól teljesítő Cseh a 2016-os riói olimpián 100 méteres pillangóúszásban, majd a 2017-es budapesti úszó világbajnokságon 200 méteres pillangón is ezüstérmet nyert. Habár a 2019-es dél-koreai úszó-világbajnokságon nem szerzett érmet, ez volt a 9. világbajnokság, amin részt vett, szerepléseivel rekordot állított fel a sportág történelmében.

112 magyar bajnoki címet szerző 35 éves úszó a 2021-es tokiói olimpiát követően vonult vissza.

Rengeteg támadás éri a súlya miatt

Cseh László visszavonulása óta kicsit elengedte magát – mondta ezt ő maga a Reggeliben. A sportoló korábban posztolt egy fotót, ami nagy visszhangot keltett a közösségi médiában.

Ez volt az:

A kommentelők szerint az úszó elhízott, és annak ellenére, hogy felhagyott a profi sporttal, nem szabadott volna így elengednie magát. Laci ezzel részben egyetért, nyilatkozott is a bántó hozzászólásokról.

„Amíg versenyeztem, próbáltam odafigyelni. Voltak étrendjeim, ezeket betartottam. (…) Most, hogy abbahagytam a versenyzést, kicsit elengedtem magam. Megjegyzést tesznek a súlyomra. Reggelente látom magam a tükörben, szóval ez nem újdonság számomra. Annyi éven keresztül sanyargattam magam, hadd legyek egy kicsit elnézőbb magammal szemben. Persze, mozognom kell, hiszen látom, hogy nem túl ideális az állapotom. Szerintem nem feltétlenül illendő megjegyzéseket tenni bizonyos emberek megjelenésére. Értem én, hogy hozzászokott mindenki, hogy mindig megfelelő erőnlétben voltam, de elmúlt ez a korszak” – részletezte a műsorban Cseh Laci.

Nemsokára apuka lesz

Laci és felesége, Diána már nagyon régóta vágytak a gyermekáldásra. Még tavaly arról beszéltek, hogy már hét éve próbálkoznak, de nem akart összejönni a baba, ezért lombikprogramon is gondolkoznak. Erre azonban nem volt szükség, ugyanis márciusban bejelentették, szülők lesznek.

Cseh Laci kiskamaszként

Laci és felesége Friderikusz Sándor műsorában (Fotó: Sajtóklub)

„Most mindketten egy picit a föld felett lebegve érezzük magunkat a boldogságtól! Jól haladunk az előkészületekkel, már nagyjából minden megvan, ami ilyenkor, a gyerekvárás előtt szükséges. Még a tapétát is kiválasztottuk, szép lesz a pici szobája, de a részletekben azért most nem merülnék el. Természetesen nagyon várjuk már, hogy megszülessen a kislányunk. Július elejére van kiírva Dia, hála istennek, mindketten jól vannak. Az orvosok szerint az ultrahangos felvételek és a leletek alapján minden a legnagyobb rendben. Egészségesen fejlődik a baba, számunkra most ez a legfontosabb” – mondta boldogan Laci. 

(Nyitókép: Birton Szabolcs/solwee)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top