nlc.hu
Sztárok

Cseh Laci gyerekkori fotója

Ennivalóan aranyos kölyök volt Cseh Laci

Cseh Laciról nagyon sok jelző juthat az eszünkbe: bajnok, sportoló, férj, híresség, legenda, de biztos nem az, hogy ennivalóan aranyos volt.

Cseh Lacira méltán büszkék lehetünk. Annyi arany, ezüst és bronzérem fűződik a nevéhez, hogy azt felsorolni is nehéz lenne, azt azonban kevesen tudják, hogy minden adott volt ahhoz, hogy Laciból ne legyen versenyúszó.

Bár már négyévesen a Spartacusban edzett, asztmája miatt kérdéses volt, hogyan fog tudni teljesíteni. 11 éves korában a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben is kezelték, ahol megállapították, hogy a tüdővolumene jóval kisebb, mint versenytársaié. Az, hogy mekkora elszántság volt már akkor is benne, jól bizonyítja, hogy ez sem tántorította el őt attól, hogy profivá képezze magát.

Cseh Laci gyerekkori fotó

Mi szóltunk, elképesztően cuki kisfiú volt (Fotó: Fotocentral/x Archívum Story-Best)

16 évesen egy térdsérülés következtében hónapokat kellett az uszodától távol maradnia, de lemaradását hamar behozta és 17 évesen a riesai rövid pályás Európa-bajnokságon bronzérmes lett 400 méter vegyesúszásban. Karrierje szárnyalt, a 2004-es athéni olimpiára már érmet szerezni indult, azonban az edzőtáborban megcsúszott a lépcsőn és eltörte a lábfejét. Kórházi ápolás és műtétek sora várt rá, ami segítette a felépülését, de így is komoly hátránnyal indult.

Laci 112 magyar bajnoki cím után a 2021-es tokiói olimpiát követően vonult vissza. Ez arra is lehetőséget adott neki, hogy évtizedek sanyargatása után picit elengedje magát, ami miatt rengeteg rosszindulatú kommentet kapott.

Cseh Laci gyerekkori fotó

Pózolásban is bajnok (Fotó: Fotocentral/x Archívum Story-Best)

Ami a magánéletét illeti, feleségével, Diával 2022-ben született meg kislányuk, aki a különleges Nalani nevet kapta. Ha ő is így fog mosolyogni a fotókon, biztos, hogy mindenkit elvarázsol majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top